Izgledan scenarij / Hajdukov predsjednik okrenuo ploču: 'Europa nam nije imperativ'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Hajdukov predsjednik Jasmin Huljaj osvrnuo se na stanje u Hajduku, prijelazni rok i bližu budućnost

31.1.2019.
21:19
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Hajdukov predsjednik Jasmin Huljaj očekivano je bio zadovoljan nakon završenog transfera Ante Palaverse u Manchester City koji je napunio splitsku blagajnu.

"To je rezultat rada cijelog sustava, vide se plodovi rada Akademije. Sretni smo što imamo takve ponude te da možemo zahvaliti i klubovima poput Lillea, ali i napraviti odgodu prodaje. To je dobra pozicija za Hajduk koja dugo vremena nije bila takva", rekao je, a prenio Dalmatinski portal, pa otkrio stanje s financijama,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove godine ćemo imati 15 milijuna kuna manje troškova nego ranije. Bilježimo rast komercijalnih prihoda od 10 posto, a s prodajom Palaverse zatvaramo 80 posto budžeta u ovoj godini, tako da prodaje mladih igrača u ovoj godini po meni više neće biti. Neće se dogoditi da moramo prodati igrače kako bismo krpali budžet."

Navijače ipak više zanima pozicija u HNL-u i bliža budućnost koja bi mogla biti bez Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk uspio prodati Saida u Portugal i zaraditi solidan novac na ćudljivom Gancu

"Ono što se nama događalo početkom sezone, jest splet okolnosti, od situacije u svlačionici, nepostojanja predsjednika uprave. Ni atmosfera u svlačionici nije bila ugodna za sportski rezultat. Promjene smo radili kontinuirano, od trenera do igrača, sa zadnjom promjenom smo došli do mira u svlačionici. Ove godine nema imperativa. Možemo se u budžetu zatvoriti s Europom i bez. Dajemo maksimalnu podršku treneru da razvija igrače i igru. Naravno, mi ipak vjerujemo da ćemo igrati kvalifikacije Europske lige."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitao je Huljaj svom sportskom direktoru.

"Ugovor sa Sašom Bjelanovićem traje do kraja ove sezone. Moram mu čestitati na transferu Palaverse i procesu kako vodi prijelazni rok. Išli smo ritmom dva do tri igrača vani, jedan unutra. Doveli smo Tahiraja, a, što je najslađe od svega, ni Palaversa nije otišao. Uz mlade igrače treba dovesti i neke iskusnije, ali vidjet ćemo kroz sljedeći dio sezone."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači već dugo slušaju poruke o borbi za trofeje.

"Ja sam siguran da ćemo već u sljedećoj sezoni konkurirati za trofeje. Teško je obećati trofej, ali na ljeto ne očekujemo prodaju, samo neko dovođenje. Siguran sam da ćemo se već u sljedećoj sezoni boriti za vrh tablice i trofeje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj, je li realan povratak reprezentacije na Poljud?

"Dali smo ponudu, iskazali smo interes. Naša inzistiranja na promjenama unutar HNS-a ostaju, očekujemo da razgovaramo o zahtjevima. Nismo još dobili nikakav službeni odgovor na ponuđenu kandidaturu Poljuda za domaćinstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo