Bez golova / Hajduk propustio prestići Goricu, gosti odnijeli bod s Poljuda

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk i Gorica na Poljudu su odigrali utakmicu bez golova

23.2.2019.
19:20
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Dolazak Gorice na vjetroviti Poljud bio je prilika za Hajduk da preskoči najveće iznenađenje sezone, no gosti su iz Splita odnijeli bod i ostali baš toliko ispred Hajduka koji je propustio priključiti se europskim mjestima koje drže konkurenti odigravši drugu utakmicu u nizu bez golova.

Unatoč jakom vjetru koji je čak odlomio i dio krova na Poljudu utakmica je krenula, a Hajduk već u četvrtoj minuti izradio dobru priliku. Caktaš je primirio loptu prsima, stigao u poziciju za šut, no u posljednji ju mu je trenutak izbio Musa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo potom opasan je prodor po desnoj strani imao Jairo, ali bez konkretnije završnice, da bi ona umalo koštala hajdukovce kada je Zwolinski stigao do lopte prije Posavca, no domaći vratar ušao je u udarac, a onda su Splićani još imali sreće s odbijancem koji je otišao uz vratnicu.

Tudor je u 37. naciljao Jaira koji je loše pucao, a nešto između šuta i ubačaja pokušao je Kalik na startu drugog dijela, dovoljno da Kahlinu natjera na oprez. Poslije sat vremena igre Gorica je imala situaciju kakvu je čekala, u kontri je Lovrić pobjegao po lijevoj strani, pratio je sve Miya, ali suigrač mu je poslao prejaku loptu i propala je sjajna prilika da Goričani šokiraju Poljud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sahiti i Gyurcso unijeli su potrebnu živost u Hajdukovu igru, međutim, nečega konkretnog nije bilo iako su Oreščaninovi igrači bili za Kahlinu opasni iz prekida. Onda je u 90. minuti Caktaš gađao glavom, neki su loptu već vidjeli u golu, ali prošla je tek pokraj. Pa onda još i Gyurcso u sudačkoj nadoknadi, ali Mađarov volej iz blizine otišao je iznad vrata.

HNL, 22. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk - Gorica 0:0

Hajduk: Posavec; Juranović, Ismajli, Borja Lopez, Tudor; Kalik (69. Sahiti), Nejašmić, Palaversa; Caktaš; Tahiraj (64. Gyurcso), Jairo (84. Šego)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica: Kahlina; Muhammed, Čagalj, Jovičić, Čabraja; Miya (83. Šroler), Marina; Lovrić (90. Mathieu), Suk, Dvorneković (69. Ndiaye); Zwolinski

Žuti kartoni: Lopez, Nejašmić, Tudor - Zwolinski, Marina, Ndiaye

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo