Hajduk doveo pojačanje koje je prvom izjavom 'razočaralo' Dinamo

27.2.2014.
16:35
VOYO logo

Na Poljud je stigla najnovija akvizicija, 22-godišnji uzbekistanski napadač Temurkhuja Abdukholikov. Tima, kako mu piše na dresu, je s Bilima bio na pripremama u Turskoj te je čak otkazao neke druge ponude zbog splitskog kluba.

"U Taškentu sam čekao tri tjedna, a izgledalo mi je dugo kao tri godine. Imao sam ponude klubova iz Poljske, Mađarske i Austrije, ali kad je moj agent javio da ima kontakt s Hajdukom, sve sam otkazao. Moj otac Zoir, zbog kojeg sam zavolio nogomet, pričao mi je da zna za Hajduk iz prošlosti, iz osamdesetih godina, kad se ja još nisam bio ni rodio. Preporučio mi je da je to dobar izbor i da svakako pokušam u Hajduku. Došao sam na probu i prošao sam. Moj dječački san je bio da dođem igrati nogomet u Europi, i to se pomalo ostvaruje", prenose Sportske novosti Timine riječi, koji za Dinamo nije čuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo što pomislim je Dinamo Kijev zbog mog sunarodnjaka Maksima Šackog koji je igrao u tom velikom ukrajinskom klubu. Drugi je Dinamo Moskva, veliki ruski klub..."

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević tvrdi da je mladić izabran među pedesetak kandidata te tvrdi da će biti pravo pojačanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo sve o Timi. Da je igrao za Pakhtakor, klub bogate tradicije, gdje je zabilježio 64 nastupa i zabio 22 gola. U azijskoj Ligi prvaka imao je 16 nastupa i četiri gola. Nastupao je u svim mladim selekcijama Uzbekistana. U Turskoj je zadovoljio naš stručni stožer. Dobili smo igrača koji će biti konkurencija prema naprijed i vjerujem da će se pokazati kao pravo pojačanje."

Tima je potpisao ugovor na dvije i pol godine, a navijači će ga imati priliku vidjeti već u nedjelju protiv Slaven Belupa na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo