hnl svakodnevica / Hajduk i Torcida odgovorili HNS-u: veliki derbi protiv Dinama pred praznim Poljudom?

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk će najvjerojatnije uložiti žalbu na prvotnu odluku, pa bi eventualno izvršenje odluke moglo biti odgođeno na sljedeću domaću utakmicu, tj. derbi s Dinamom

23.11.2016.
21:47
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić kaznio je Hajduk igranjem prve sljedeće domaće utakmice bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 30.000 kuna zbog paljenja baklji i neprimjerenog skandiranja s pozivom na nasilje tijekom subotnje utakmice 16. kola protiv Lokomotive.

Ova odluka je rasplamsala strasti u Splitu, a priopćenjem su se oglasili prvo navijačka skupina Torcida, a onda i sam Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U borbi protiv ovakvog HNS-a i slanju poruka i skandiranju s navijačkih tribina nije nas zaustavio ni Krešimir Vlajčević pa neće ni Saša Pavličić-Bekić. Nećemo odustati od naše borbe niti ćemo se mijenjati dok su odnosi u hrvatskom nogometu ovakvi kao danas. Očito je kako ni sadašnja hrvatska Vlada na čelu s premijerom ne zna ili ne želi jednu udrugu građana prisiliti da poštuje Zakon o sportu. Naravno da sada ta udruga građana ohrabrena podrškom hrvatske Vlade i premijera nastavlja iživljavanje nad navijačima Hajduka i provocira daljnje stanje kaosa. Netko u HNS-želi da na idućem derbiju Torcida bude na zapadnoj tribini Poljuda pa da se uz delegiranje suca po zadatku stvore svi preduvjeti da još jednom prikažu ovaj grad, ovaj klub i ove navijače kao jedini problem u hrvatskom nogometu", poručila je Torcida.

Iako se kazna odnosi na prvu sljedeću utakmicu (to je nedjeljni dvoboj protiv Intera na Poljudu), Hajduk će najvjerojatnije uložiti žalbu, pa bi eventualno izvršenje odluke moglo biti odgođeno na sljedeću domaću utakmicu, tj. derbi s Dinamom koji se igra na Poljudu 17. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je poslao svoje priopćenje vezano za danas donesenu kaznu u kojemu se, između ostaloga, spominje i mogućnost da Poljud u velikom derbiju s Dinamom bude potpuno prazan.

"Hrvatski nogometni savez sustavno vodi politiku koja dovodi do praznih nogometnih stadiona ne samo kad je u pitanju nacionalna reprezentacija, nego čak i u značajnijem obujmu kad se radi o Hrvatskoj nogometnoj ligi. Dok u viziji vodstva HNS-a publika očito predstavlja nepotrebnu kulisu, mi u nogometu bez publike ne vidimo smisao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da na razini nogometne sezone više gledatelja bude na Poljudu nego na svim ostalim stadionima zajedno, a kad već našu publiku nisu uspjeli potjerati svojom politikom, sad su se odlučili na zabrane. Prazan sjever danas ili možda već u idućoj prigodi i cijeli stadion u derbiju s Dinamom, nama ni u kakvom slučaju željeni scenariji koji su gotovo svima očiti već mjesecima.

Stoga još jednom naglašavamo da smo nedvosmisleno protiv ikakve vrste nasilja, no dok god se Savez bude bavio posljedicama, a ne uzrocima, rezultat će biti srozavanje kvalitete nogometa i prazni stadioni. Umjesto da priznaju svoj neuspjeh i odstupe, vodstvo Saveza nastavlja privatizirati nogomet i uzimati ga onima zbog kojih se i igra", piše u priopćenju Hajduka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo