UVIJEK ZANIMLJIVO S NJIM /

Hajduk dolazi u Zagreb, a Gattuso poručuje: 'Kranjčevićeva je loš travnjak, malena svlačionica'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

"U 7,30 sam u klubu, poslijepodne u 17 sati izađem iz kluba. Iza nas su sati analiza i rada, a ne samo trening..."

10.8.2024.
15:39
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk gostuje u Kranjčevićevoj kod Lokomotive u sklopu drugog kola HNL-a, a trener Bijelih Gennaro Gattuso na press konferenciji je najavio dvoboj.

Image
Novi početak /

Nekadašnji veliki talent Hajduka opet je promijenio klub: 'Vjerujem da ću ovdje dobiti svoju šansu'

Image
Novi početak /

Nekadašnji veliki talent Hajduka opet je promijenio klub: 'Vjerujem da ću ovdje dobiti svoju šansu'

Kako ste zadovoljni rezultatom, igrom, te što možemo očekivati u uzvratu u četvrtak protiv Ružomberoka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao sam već nakon utakmice, ne znam što se očekivalo, jer vidjeli smo kako je Hajduk igrao zadnjih četiri-pet godina u Europi. Igrali smo u euro kvalifikacijama protiv dva naizgled laka protivnika, ali nema lagane utakmice. Imali smo dobrih situacija, naprimjer 10 kornera izvedemo, ali moramo biti bolji u zadnjih 25 metara. Nalazimo se na suparničkoj polovici, ali to ne razvijamo na način na koji bi trebali. Dva su nova igrača, ostali su isti u kadru. Momčad je organizirana, kompaktna, ali kvalitetu igre moramo podići - kazao je Gattuso.

Ritam je naporan, uvijek je neugodna Lokomotiva, bez obzira na promjenu kadra u odnosu na prošlu sezonu. Od Hajduka se očekuje pobjeda, hoće li biti kakvih promjena u kadru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrat će oni koji zaslužuju, neću govoriti moguće promjene u sastavu. Bit će teška utakmica, domaćini su zagovornici okomitog, napadačkog nogometa, sigurno se žele pokazati protiv Hajduka. Posebno preko kontranapada. Ali, bit će jako zahtjevna utakmica u kojoj se traži borbeni pristup. Moramo biti spremni na sve i ako mislite da ćemo lako nametnuti naš ritam, varate se, jer oni su opasna momčad. Moramo ostaviti srce na terenu. Nećemo tražiti alibije, u Slovačku smo došli u 1,30 na dan utakmice, ali Kranjčevićeva je loš travnjak, malena svlačionica, ali to su alibiji na koje se nećemo obazirati. Moramo biti pravi da bi pobijedili u Zagrebu.

Image
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

Sahiti je djelovao bezvoljno, bez želje, jeste li pričali s njim, o čemu se radi?

Može bolje kao i svi ostali. Nisam vidio da je bezvoljan, meni se svidio. Ne stoji to, ali poštujem vaše mišljenje. Osjetio sam zalaganje, profesionalnost. Sahiti je platio svoju kaznu, ostao je kod kuće, ali zadovoljan sam s njegovom igrom.

Je li Hajduku nedostaje lider na terenu, spona na treneru između trenera i momčadi? Perišić i Rakitić, kakav je njihov status, jesu li oni trenutno uteg ili prednost za Hajduk?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto uteg, važni su za mene svi igrači podjednako Ima više lidera u ekipi. Uremović je veliki lider, u sredini su svi koji igraju, ali vidim Krovinovića koji pretrči 11,5 kilometara. PerišićRakitić Livaja za njih mogu reći samo velike riječi pohvale. Livaja je pravi kapetan, radi sve što tražio od njega. Volim da je momčad zajedno, ne treba lider. Lider je momčad. Zadovoljan sam s profesionalnošću, izvršavanjem obaveza. Posljednja dva mjeseca igrači su doslovno "pišali krv" i na tome im hvala. Zalaganje i trud za mene su najveća pobjeda i to će tako biti.

Koliko ste zadovoljni s lijevom stranom, s Melnjakom i Perišićem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan sam, Melnjak odlično pokriva poziciju, pravi je vojnik kluba. Perišić? Svi znamo kakva je igračina, ali imao je tešku ozljedu i trebat će vremena da se vrati. Od njega mladi mogu puno naučiti, ali očekujemo bolju formu Perišića. Pogriješimo svi, ali najvažnije je da vidim želju za napretkom. Da, udario sam nogom u kantu s vodom za vrijeme utakmice u Slovačkoj. Vidio sam da je Sahiti zadržao loptu za sebe, umjesto da je produži suigraču, jer kada vidim da netko pogriješi ja reagiram. Međutim, nisam ljut na Perišića. Moj je temperament takav, ali ni s jednim igračem se ne svađam. Analize utakmica? U 7,30 sam u klubu, poslijepodne u 17 sati izađem iz kluba. Iza nas su sati analiza i rada, a ne samo trening. I Lokomotivu smo analizirali, treba otići odigrati najbolju utakmicu u Zagreb, pa ćemo vidjeti što će biti sa Slovacima. Ali znam, ako i najmanje zaspete, mogu vas Slovaci kazniti.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo