GRIEZMANN JE DAO MOŽDA I NAJBOLJU IZJAVU NA SP-U: / Francuz korektnošću oduševio apsolutno sve osim Suareza kojem to nije jasno

Image
Foto: AFP

Pobjedom 2-0 Francuska je poslala Urugvajce kućama

7.7.2018.
17:57
AFP
VOYO logo

Sjajni francuski napadač Antoine Griezmann prenio je dobru formu iz madridskog Atletica u dres izabrane vrste te je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji zasad trima pogocima pomogao svojoj reprezentacije plasirati se u polufinale svjetske nogometne smotre.

Zabio je Griezmann Australcima u 2-1 pobjedi, pogodio i u 4-2 slavlju protiv Argentine, a potom u četvrtfinalu uz asistenciju postigao i gol u urgugvajsku mrežu. Pomogao mu je lošom reakcijom i urugvajski vratar Muslera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretan i tužan

Kako bilo, tim je golom Griezmann postao prvi francuski nogometaš nakon Zinedinea Zidanea i SP 2006. godine koji je mrežu suparnika pogađao u grupnoj i nokaut fazi natjecanja. Također i prvi koji je od Patricka Viere, koji je to napravio protiv Španjolske 2006., na istoj utakmici svjetskog prvenstva postigao gol i asistirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve navedeno Griezmann nije slavio, a svoje je gospodske manire objasnio ovako:

"Nisam želio slaviti na travnjaku, bio sam sretan, ali istovremeno i tužan zbog svojih suigrača iz Atletica. Iz poštovanja prema prijateljima činilo mi se normalnim ne slaviti pogodak. Je li mi bilo teško vidjeti pogrešku golmana? Nije, ona je pomogla mojoj momčadi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suarezu nije jasno

I dok su mnogi zapljeskali Griezmannu zbog izjave, Barcelonin urugvajski napadač Luis Suarez, jedan od onih koji su pokazali premalo u tom 0-2 porazu južnoameričke reprezentacije od Francuske, taj iskaz poštovanja je odbacio:

"On nije Urugvajac, on je Francuz i postigao je gol. Nije mu jasno što mi moramo napraviti da bismo uspjeli u nogometu. Može on imati svoje običaje i urugvajski način razmišljanja, ali mi osjećamo drugačije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo