'PETKOVIĆ VREBA' / Grčki mediji: 'PAOK mora umirati za prolazak i pokazati da je velika momčad'

Image
Foto: Profimedia

"Očito je da PAOK, kao i svaki tim, treba vrijeme za odmor tijekom reprezentativne pauze..."

14.3.2024.
15:02
Profimedia
VOYO logo

Dinamo od 18:45 u Solunu protiv PAOK-a igra  uzvratnu utakmicu osmine finala Konferencijske lige.

Image
KOMENTIRAO PORAZ /

Lucescu hvalio Petkovića pa poručio: 'Igrači Dinama su možda previše slavili'

Image
KOMENTIRAO PORAZ /

Lucescu hvalio Petkovića pa poručio: 'Igrači Dinama su možda previše slavili'

Novinar Kostas Petrotos na grčkom portalu Metrosport.gr, koji se bavi isključivo PAOK-om, objavio je tekst s naslovom: "PAOK mora pokazati što znači velika momčad", a mi ga prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naslov nije populistički kako bih unaprijed spriječio neke koji bi ovaj izraz mogli krivo shvatiti kao "veliki tim". Ne mislim na prolazak, već na mentalitet koji mora pokazati PAOK večeras. Postoji vrlo nedavni primjer koji mogu koristiti, a dolazi iz polufinala Kupa protiv Panathinaikosa. Te večeri na Leoforosu, Lucescu i njegovi igrači nisu uspjeli proći u finale, ali njihov nastup bio je takav da je ispunio ponosom navijače kluba.

Dakle, nastup je glavni cilj, PAOK mora pokazati da… umire za prolazak, a ako do njega dođe, još bolje. Ali zbog nesreće ili velike partije protivničkog vratara, ili… ako ne jednostavno dođe, kraj bi trebao zateći Toumbu punu ponosa njegovih igrača. PAOK je, s druge strane, postao velik zbog važnih prolazaka poput onog protiv Arsenala, ali i gorkog ispadanja poput onog u Münchenu protiv Bayerna, izgubivši kartu za prolazak u penalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čisto sportskoj razini, veliki izazov je hoće li igrači koji su prije samo nekoliko dana izgledali umorno, mentalno i fizički, moći nastupiti puni energije i u umu i u tijelu. Očito je da PAOK, kao i svaki tim, treba vrijeme za odmor tijekom reprezentativne pauze. Zbog toga će večeras igrači morati nadmašiti sebe. Važno je da njihove jake strane budu prisutne, ali je također ključno da se izbjegnu individualne pogreške, jer Petković i još nekoliko igrača vrebaju.

Na kraju, želio bih se osvrnuti na izjave Lucescua jučer na konferenciji za novinare. Po prvi put možda (ne sjećam se da li sam nešto zaboravio), govorio je strogo prema svojim igračima. Očito je to učinio kako bi ih potaknuo na promjenu i nadam se da će imati pozitivan rezultat. To napominjem jer obično rumunjski trener velikodušno pruža podršku igračima s kojima surađuje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo