GOTOVA JE TRAKAVICA: / Legendi Reala ispunila se velika želja, Englezi 'bijesni'

Image
Foto: AFP

Konačno je gotova trakavica oko legende Real Madrida i španjolskog nogometa Sergija Ramosa (29).

30.7.2015.
11:17
AFP
VOYO logo

Nakon višetjednih tvrdoglavih igara bez granica između Sergija Ramosa i predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, ova dva Kralja uspijeli su konačno sjesti za stol i postići dogovor oko Ramosovog ostanka u Madridu.

Čitava ova priča oko Ramosovih potraživanja godišnjih primanja sa sedam i pol na deset milijuna eura, koliko je on prvotno htio, dobila je svoju dodatnu zavrzlamu u obliku interesa Manchester Uniteda za jednog od ponajboljih svjetskih braniča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisalo se kako je Ramos u jednom trenutku zaista htio prijeći u United, vidjevši kako mu u njegovom klubu ne žele ispuniti financijsku želju. Tako je, barem prema pisanjima španjolskih medija, otvoreno zatražio čelnike Reala da postignu dogovor oko njegovog prelaska u Manchester.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramosova 'udica' na koju se upecao United

No, na kraju se ispostavilo da je Ramos igrao jako pametnu igru. Iskorištavao je zainteresniranost Crvenih vragova kako bi izvukao što bolji ugovor od Kraljeva. To je jako razljutilo United čiji je neimenovani izvor za Daily Mall kazao kako se Ramos igrao s njima i kako oni osobno nisu očekivali takvo ponašanje od tako velikog igrač, dodavši i da ih je Ramos izdao.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Veliku ulogu Ramosovog ostanka na Santiago Bernabeu odigrao je i sam Casillas. Naime, legenda Reala je prešla iz Madrida u Porto, a navijače Reala posebno je naljutilo što je Perez tako lako i bezosjećajno digao ruke od klupske ikone, kapetana, čovjeka čije će ime zauvijek zlatnim slovima ostati upisano u klupsku povijest Kraljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perez nije smio napravit dvije pogreške istog ljeta

Perez je znao da ne može izgubiti dvije legende istoga ljeta, navukao bi navijački gnjev na sebe, a mogao bi i početi gubiti podršku u klubu. Stoga je mu je došlo iz "guzice u glavu" i odlučio je sjesti za stol s Ramosom i riješiti problem.

Ramos je prvo obavio razgovor sa José Ángel Sánchezom, a nakon toga i s Perezom. Sastanci su održani u Kini gdje se Real nalazi na pripremnom International Champions Cup turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Tako će Ramos izgleda svoju karijeru završiti na Bernabeu, baš kao što je i htio. Kao šlag na tortu došle su i dodatne premije, čime se njegova godišnja plaća diže na oko 9 milijuna eura.

Ovim potezom, Perez je sebi osigurao mir u klubu, a u Realu je ostala legenda koja joj je puno doprinjela u osvajanju 'La Décime', nogometaš koji je preuzeo kapetansku traku nakon Casillasovog odlaska u Porto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo