GORICA DOVELA NOVO I GOLEMO POJAČANJE: / Igrao je s Aubameyangom i stiže iz slavnog švedskog kluba - 'Trebala mi je promjena'

Image

'Ne znam zasad dovoljno o Gorici, prvi put sam u vašoj zemlji, no svi s kojima sam razgovarao rekli su mi lijepe stvari o Hrvatskoj općenito'

15.2.2021.
18:27
VOYO logo

Nakon liberijskog napadača Sylvanusa Nimelyja i francuskog braniča malijskog porijekla Cheicka Keite, hrvatski nogometni prvoligaš Gorica angažirao je i gabonskog veznjaka Juniora Martinssona Ngoualija.

Serge Junior Bertil Nicolas Martinsson Ngouali ili kraće Junior je u Goricu stigao iz Hammarbyja nakon što mu je sa švedskim klubom istekao ugovor. Stigao je kao slobodan igrač, a ugovor je potpisao do ljeta 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam zasad dovoljno o Gorici, prvi put sam u vašoj zemlji, no svi s kojima sam razgovarao rekli su mi lijepe stvari o Hrvatskoj općenito, a s klubom i momčadi najbolje me mogao upoznati Jiloan Hamad, s kojim sam igrao u Hammarbyju," kazao je za klupsku stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želi novu avanturu

"Lijep je osjećaj biti i u Hrvatskoj, na početku ove nove avanture. Želim novu nogometnu pustolovinu u ovoj fazi karijere. Predugo sam bio u švedskoj ligi, trebala mi je promjena," dodao je.

Junioru je majka Šveđanka, a otac iz Gabona. On je rođen u Gotheborgu, počeo je igrati za Brommapojkarni, a potom je preselio u Hammarby. Igrao je za švedsku U-19 i U-21 reprezentaciju, a od 2017. je povremeni gabonski reprezentativac. Za Gabon je nastupio na afričkom Kupu nacija 2017. godine, a može se pohvaliti i time da je igrao s Pierre-Emerickom Aubameyangom, koji također nastupa za Gabon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bilo sjajno iskustvo, a ukupno sam dosad skupio šest nastupa. Nadam se da će ih biti još u budućnosti," dodao je novi igrač Gorice.

Početkom veljače Gorica je angažirala 24-godišnjeg Francuza malijskog porijekla Cheicka Keitu. Lijevi branič je posljednje tri godine bio član Birminghama, no veći dio ugovora je proveo na posudbama u Bologni i Eupenu. Za Goricu je potpisao do ljeta 2023. godine, baš kao i 22-godišnji liberijski napadač Sylvanus Nimely koji je stigao iz druge momčadi moskovskog Spartaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica se trenutačno nalazi na trećem mjestu Prve HNL sa 39 bodova, šest manje od Osijeka i devet manje od Dinama. Četvrta Rijeka ima 31 bod.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo