'Hajdukovac iz Kijeva' prekrižio Dinamo

Bivši nogometaš splitskog Hajduka, ali i kijevskog Dinama, Goran Sablić, dao je ekskluzivan intervju za službenu stranicu ukrajinskog kluba u kojem je najavio utakmicu 2.

2.10.2012.
9:53
VOYO logo

Sablić (32) je od 2003. pa do 2010. godine bio član kijevskog Dinama, a u međuvremenu je odradio i jednu sezonu u svom Hajduku. Danas je umirovljeni nogometaš koji se obrazuje za nogometnog trenera.

Nakon prvog kola oba Dinama zabilježila su poraze od kojih je ipak onaj zagrebačkog bio bolniji s obzirom da je stigao na Maksimiru (Porto 0:2). Dinamo Kijev je, pak, poražen kod PSG-a sa 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oleg Blohin je stigao u Dinamo. Slažete li se da je to početak nove ere kijevskog kluba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da. Oleg je Ukrajinac i to je ono što je trebalo ovom klubu – domaći trener. Nije teško razumijeti odluku kluba da smijeni Jurija Semina, jer tri godine nije osvojio ukrajinsko prvenstvo, te nije ostavio dubljeg traga u Europi. Nadam se da će sada stvari krenuti na bolje."

Što možemo očekivati od Dinama u prvim tjednima, mjesecima s novim trenerom?

"Kao prvo, nakon poraza od PSG-a, mora pobijediti zagrebačku momčad i popraviti svoju poziciju u skupini. Nakon toga se treba vratiti pobjedama u domaćem prvenstvu. Iako je Šahtar odmakao (šest bodova), treba nastaviti igrati i boriti se za naslov. Uvjeren sam da ništa još nije izgubljeno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recite nam nešto o zagrebačkom Dinamu.

"To je snažan i stabilan klub u Hrvatskoj. Nastoje igrati tehnički dotjeran nogomet. Što se igračkog kadra tiče, momčad je sastavljena od poletnih mladića, ali tu je i nekoliko iskusnih igrača poput Šimunića i Tonela."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eksperti tvrde da je Dinamo (Zagreb) autsajder u skupini A. Slažete li se?

"Da, slažem se. Zagrepčanima nedostaje međunarodnog iskustva i posljednjeg dana prijelaznog roka ih je napustio Milan Badelj. Dok je pronađu novog vođu na travnjaku ne mogu računati na veliki rezultat. Mislim da je kijevski Dinamo bolji na svim pozicijama i da jednostavno mora pobijediti. Štoviše, uvjeren sam u tri boda bijelo-plavih."

Planirate li doći na utakmicu?

"Ako će moj dobar prijatelj Jerko Leko putovati u Kijev onda da."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica dvaju Dinama na rasporedu je u srijedu s početkom u 20:45.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo