Dinamo doveo novo 'spektakularno' pojačanje

Portugalski vezni igrač Gonçalo José Gonçalves Santos novi je igrač Dinama! 27-godišnjak u Maksimir dolazi iz GD Estorila, a s hrvatskim prvakom potpisao je ugovor na tri godine.

23.6.2014.
18:19
VOYO logo

"Sretan sam što sam došao u Dinamo i jedva čekam upoznati nove suigrače te krenuti s treninzima. O Dinamu i Zagrebu sam čuo sam najbolje, a znam da ima nekoliko Portugalaca ovdje tako da ću se brzo prilagoditi. U Estorilu sam proveo tri krasne godine, napravili smo odlične rezultate, ali Dinamo je ipak veliki korak prema naprijed i nisam niti malo razmišljao kada sam dobio ponudu. Znam da je klub već dugo godina prvak Hrvatske i da redovito igra europska natjecanja tako da se veselim što ću biti dio toga."

Gonçalo je seniorsku karijeru počeo u Academici, a nakon nekoliko posudbi u ljeto 2011. odlazi u Estoril s kojim bilježi sjajne rezultate. Prvo pomaže klubu u osvajanju druge lige, a potom nakon fantastične sezone u društvu najboljih portugalskih klubova i osvajanja petog mjesta igra Europsku ligu. Prošla sezona bila je također odlična pa je tako Estoril osim europskog nastupa u prvenstvu osvojio izvrsno četvrto mjesto; iza velikog trojca Benfice, Sportinga i Porta. Novi veznjak Modrih u odlične tri sezone u Estorilu bio je standardni igrač i odigrao ukupno 107 utakmica te zabio dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gonçalo je tip veznog igrača kojeg smo tražili i jako smo zadovoljni što smo zaključili ovaj posao i doveli ga. Radi se o zadnjem veznom koji puno sudjeluje u igri, razigrava momčad, čita igru protivnika i osvaja puno lopti, ali nije onaj 'klasični zadnji vezni' kakvog većina zamisli kada se kaže da netko igra tu poziciju. Zna i želi igrati i sigurni smo da će našoj igri donijeti mnogo dobroga. Posebno smo sretni što su pripreme tek počele i brzo će se uključiti u rad s momčadi te se početi uigravati", izjavio je Zoran Mamić za službene stranice kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo