GAF ŠPANJOLACA: / Poznatog srpskog trenera izraženog nacionalnog naboja proglasili Hrvatom

Image
Foto: AFP

Ugledni španjolski madridski list AS napravio je veliki propust proglasivši srpskog trenera Sinišu Mihajlovića 'hrvatskim stručnjakom'.

30.7.2015.
15:02
AFP
VOYO logo

Uoči pripremne utakmice između Real Madrida i Milana u Šangaju na pripremnom International Champions Cupu, španjolski dnevni sportski list AS opisao je srpskog trenera Sinišu Mihajlovića kao 'hrvatskog stručnjaka'. AS je najavio susret kroz riječi Mihajlovića i napravio slučajni gaf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće je da je do zabune došlo jer je Mihajlović rođen u Vukovaru, ali je s druge strane odigrao 63 utakmice u nacionalnom dresu Srbije, a bio je i izbornik reprezentacije pa je čudno da su novinari poznatog španjolskog lista to uspjeli predvidjeti.

Karijera obilježena incidentima i nacionalizmom

Uz to, 2012. godine škotski Herald bio je objavio veliki tekst pod naslovom "Siniša Mihajlović: povijest nasilja", u kojem je čitatelje upoznao sa životom i karijerom bivšeg izbornika Srbije čija je karijera, prema njihovom pisanju, bila obilježena incidentima na travnjaku i izvan njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, Herald je naveo kako je Mihajlović bio kriv za rasističko ponašanje i kako je javno podržao čovjeka osuđenog za ratne zločine, a iz reprezentacije je bio izbacio Adema Ljajića jer dotični nije pjevao srpsku himnu.

Bilo je još medija koji su secirali Mihajlovićevu nacionalističku prošlost, među njima i srpskih poput Politike. Stoga, zaista je nezgodna pogreška AS-a. No, događa se i najboljima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo