POTOP DINAMA /

Aktualni prvaci Europe prejaki, Dinamo teško stradao na startu Lige prvaka

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Palma Futsal, dvostruki prvak Europe tako je pokazao da je ipak razina više u odnosu na hrvatski futsal i Dinamo će prolaz skupine tražiti u preostale dvije utakmice protiv Dobovca i United Galatija. Rumunji su dobili slovenskog prvaka Dobovec ranije danas 3:1

23.10.2024.
21:33
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Nije uspio Futsal Dinamo iznenaditi na startu skupine glavne runde Lige prvaka u Mallorci. Domaća Palma Futsal bila je prejaka. Aktualni europski prvaci od početka su pokazali da su kvalitetnija momčad i ni u jednom trenutku njihova pobjeda nije došla u pitanje.

Image
LIGA PRVAKA /

Još jedan Dinamo danas čeka Liga prvaka, godinu dana nakon šokantne utakmice u Ciboni

Image
LIGA PRVAKA /

Još jedan Dinamo danas čeka Liga prvaka, godinu dana nakon šokantne utakmice u Ciboni

Već nakon minutu igre, Španjolce je doveo u vodstvo Marcelo, jedan od osam Brazilaca u redovima Palme. Četiri minute kasnije Piqueras je pogodio za 2:0. Dinamo nije imao rješenje za brze domaćine koji bi po oduzetoj lopti brzo izigrali plavu momčad i došli u priliku za gol.
U sljedeće tri minute ponovno je zabio Piqueras pa zatim i Bruno Gomes i nakon niti pola prvog dijela Dinamo je već bio u zaostatku od četiri pogotka. Nakon toga je uglavnom loptu u nogama imao hrvatski prvak, ali bez pravih prilika osim pokojeg udarca iz daljine prvenstveno Pasaričeka koji je bio najaktivniji u Dinamovom napadu. Odlično su se kretali nogometaši Palme, zatvarali sve prilaze i vrebali priliku iz kontre. Nekoliko su ih i imali, ali su uglavnom promašivali ili je branio Piplica. Nekoliko desetinki sekunde prije kraja prvog dijela, zabio je strijelac prvog pogotka, Marcelo nakon kornera i na predah se otišlo s 5:0 za Palmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme počelo je gdje je stalo prvo. Horvat je bio neoprezan, brzi Brazilac Neguinho to koristi, krade loptu i zabija u rašlje Pipličinih vrata. Nakon toga su se ponovno povukli domaćini. Loptu je više u nogama imao Dinamo, ali prijetili su uglavnom Španjolci. Ipak, do pogotka je došao i Dinamo. Filip Novak oštro je izveo udarac iz kuta, a loptu je u vlastitu mrežu skrenuo Mateus Maia. Pokušali su Plavi na valu tog pogotka doći do još kojeg koji bi ih vratio u igru, ali igrači Palme i njihov vratar igraju sjajno i ne dopuštaju uopće Dinamovcima da dođu do izgledne prilike. Zato do nje dolaze zeleno-ljubičasti. U nekoliko su brzih dodavanja izigrali Dinamo i Thierry pogađa za 7:1. Isti igrač je i strijelac osmog pogotka iz slobodnog udarca s deset metara četiri minute prije kraja. Šest sekundi prije kraja konačnih 9:1 postavio je Bruno Gomes svojim drugim pogotkom.

Image
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Olmissum do pobjede nad Prishtinom

Palma Futsal, dvostruki prvak Europe tako je pokazao da je ipak razina više u odnosu na hrvatski futsal i Dinamo će prolaz skupine tražiti u preostale dvije utakmice protiv Dobovca i United Galatija. Rumunji su dobili slovenskog prvaka Dobovec ranije danas 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi hrvatski predstavnik u Ligi prvaka, omiški Olmissum započeo je svoju skupinu pobjedom. Omišani su bili bolji od domaćina skupine, kosovskog prvaka Prishtine s 6:2. Za viceprvaka Hrvatske, zabijali su tri puta Josip Jurlina, dvaput Duje Kustura te jednom Uroš Đurić. Olmissum čekaju još ogledi s Bragom i Interobalom iz Plzena, a već su ovom pobjedom napravili velik korak ka prolasku u elitnu rundu Lige prvaka jer prva tri iz skupine idu dalje.

POGLEDAJTE VIDEO: Nikola Pokrivač igrao je i za Dinamo i za Salzburg, a sada je otkrio gdje leži najveća šansa Plavih

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo