LIGA PRVAKA /

Još jedan Dinamo danas čeka Liga prvaka, godinu dana nakon šokantne utakmice u Ciboni

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Već večeras od 19:30 Dinamo čeka prva utakmica i to baš protiv domaćina, ujedno i osvajača zadnja dva izdanja Lige prvaka i prvog favorita ove skupine, Palma Futsala

23.10.2024.
16:18
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Prošle godine u ovo vrijeme, Futsal Dinamo je po prvi puta u svojoj povijesti igrao Ligu prvaka. KC Dražen Petrović, popularna Cibona bila je domaćin jedne od skupina glavne runde Lige prvaka u futsalu.

Image
'UGLEDALA SAM SE NA BRATA' /

Hrvatska razbila Srbiju 8-0. Pričali smo s djevojkom koja piše povijest; 'Stvari se mijenjaju... '

Image
'UGLEDALA SAM SE NA BRATA' /

Hrvatska razbila Srbiju 8-0. Pričali smo s djevojkom koja piše povijest; 'Stvari se mijenjaju... '

Modri su tada dočekali prvake Švedske, Poljske i Crne Gore. Nije moglo bolje započeti jer Dinamo je lakoćom slavio nad Örebrom u svom europskom debiju. Dinamo je u trećem kolu pobijedio i crnogorski Titograd, ali jedna od uzbudljivijih utakmica u klupskoj povijesti smjestila se između te dvije pobjede. Utakmica je to koju niti jedan akter te utakmice kao niti jedan gledatelj nikada neće zaboraviti. Dinamo je tada odigrao jedno od svojih lošijih poluvremena ikada i gubio s nevjerojatnih 8:2, a četiri pogotka su Plavi primili unutar prvih minutu i pol. Ulazilo je Poljacima sve što su tada uputili prema golu nesretnog Piplice. Najbolji golman naše lige imao je najgoru večer svoje karijere. Pred kraj poluvremena je zamijenjen, a na kraju utakmice sjedio je uplakan u središtu igrališta dok su mu je puna Cibona pjevala Heroja ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dinamo je u drugom poluvremenu bio blizu šokantnog preokreta, došli su Plavi do 7:8, Boysi i cijela Cibona bili su u transu, ali više od toga jednostavno nije išlo. Filip Novak imao je priliku za 8:8, cijela dvorana je bila na nogama, poljski vratar bio je svladan, ali lopta, ta prokleta nesretnica, odlučila je završiti na okviru gola. Završilo je 7:9 i Dinamo nije uspio proći u elitnu rundu Lige prvaka.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Velika prilika za Elitnu rundu

Godinu dana kasnije, dvostruki prvaci Hrvatske imaju novu priliku. Ovoga puta ih čeka prvo inozemno gostovanje u povijesti kluba jer se Dinamova skupina glavne runde igra u Palmi de Mallorci u Španjolskoj. Već večeras od 19:30 Dinamo čeka prva utakmica i to baš protiv domaćina, ujedno i osvajača zadnja dva izdanja Lige prvaka i prvog favorita ove skupine, Palma Futsala. Težak izazov čeka Zagrepčane u prvom kolu, ali dobra vijest je da prva tri iz skupine prolaze u elitnu rundu. Modri će tako imati dobru priliku proći preko ostala dva suparnika u skupini. U četvrtak Dinamo čeka slovenski prvak Dobovec, a subotu Dinamo zatvara skupinu protiv rumunjskog United Galatija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da će Dinamo uspjeti izboriti elitnu rundu natjecanja, a isto želimo drugom hrvatskom predstvaniku. Viceprvaci Hrvatske, omiški Olmissum svoju skupinu igra u Prištini. Tamo ih čeka domaća Priština, prvi favorit skupine Braga te češki Interobal Plzen.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo protiv Salzburga starta bez Bjelice: Nevistić se vraća, Petković pod upitnikom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo