FRANCUSKA JAVNOST NIJE ZADOVOLJNA ZBOG IGRE TRICOLORA: / 'Nisam slijep, vidim i znam da moramo bolje'

Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Reprezentacije Francuske i Švicarske jučer su remizirale 0-0.

20.6.2016.
8:40
AFP, FRANCK FIFE
VOYO logo

Međutim, francuska javnost nije zadovoljna. Od Tricolora se očekuju velike stvari na turniru. No za sada, Francuzi ne izgledaju kao reprezentacija koja može na prvenstvu otići do samoga kraja i tako ponovno zasjesti na tron. Na svom prvenstvu. Slično kao što je to bilo na Euru 1984. godine i na SP-u 1998.

"Nisam slijep, vidim i znam da moramo bolje, ali znam i da smo sposobni za puno bolje predstave od ovih, ali pravo natjecanje tek počinje. Nama je bilo važno završiti kao prvi u skupini", kazao je nakon utakmice francuski izbornik Didier Deschamps i osvrnuo se na daljnji tijek turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje za Tricolore tek počinje

"Pravo natjecanje za nas počinje u nedjelju. Tako da imamo tjedan dana za spremiti se. Večeras je Švicarska bila jako dobra, ali mi smo ti koji su imali prave prilike za gol. Uz malo sreće trebali smo pobijediti".

Image
Foto: Profimedia

Deschamps se osvrnuo i na golmana Švicarske Sommera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sommer igrač susreta

"On je bio igrač utakmice i to vam dovoljno govori. Međutim, i igrači su svjesni da možemo bolje od ovoga. Ima puno pozitivnih stvari i nastavit ćemo raditi da se još poboljšamo", poručio je Deschamps.

Paul Pogba u prva dva nastupa za Francusku i nije oduševio. Prvu utakmicu na turniru protiv Rumunjske (slavlje 2-1) započeo je, zajedno s Griezmannom, na klupi. Njegovim ulaskom u igru, kao i ulaskom Griezmanna na poziciju centralnog napadača, Tricolori su zaigrali bolje. U drugoj utakmici na prvenstvu protiv Albanije (2-0 za Tricolore) Pogba i nije baš oduševio. međutim, protiv Švicarske je bio na nivou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekritični Petković

"U prvom poluvremenu smo bili jaki, ali u drugom smo im malo dali da igraju. Previše prostora smo im ostavljali. No, sve u svemu, odigrali smo dobro i zadovoljan sam", kratko je rekao Pogba nakon utakmice.

Švicarski izbornik Vladimir Petković iako nezadovoljan, nije bio jako kritičan prema svojim izabranicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

Vladimir Petković

"Pokazali smo da smo htjeli igrati nogomet. Imamo snagu da se možemo nositi sa svim jakim protivnicima. Možda nam još nedostaju neke stvari, ali imamo vremena za oporavak i napredak", rekao je Petković kojeg u osmini čeka drugoplasirana reprezentacija iz skupine C, najvjerojatnije Poljska:

"Igrali smo protiv Poljske u prijateljskoj i poznajemo ih dobro. O Njemačkoj ne treba trošiti riječi, a Sj. Irska je malo iznenađenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yann Sommer sve je skidao na golu Švicarske.

"Jako smo sretni što smo u osmini finala. Zaslužili smo, igrali smo dobro iako smo imali i malo sreće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo