VATRENI S IGRAČEM MANJE IZGUBILI OD PORTUGALA, OSTALI U ELITI: / Kovačić zabio dva komada, Livaković nesretno poklonio pobjedu gostima

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska se sjajno držala do posljednjih nekoliko minuta kad je Dias zabio nakon velike greške Livakovića.

17.11.2020.
22:35
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je na Poljudu od Portugala u posljednjem kolu Lige nacija 3:2. Vatreni su ipak ostali u elitnoj skupini Lige nacija jer su Šveđani izgubili 4:2 od Francuske, tako da su oni ispali u niži rang.

Oba gola za Hrvatsku zabio je Mateo Kovačić (29', 65'), dok su strijelci za Portugal bili Ruben Dias (52', 90') i Joao Felix (60'). Hrvatska je od 52. minute igrala bez isključenog Marka Roga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

17.11.2020., stadion Poljud, Split - Utakmica Lige nacija, skupina A3, Hrvatska - Portugal. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Sjajni Mateo

Hrvatska je povela u 29. minuti golom Matea Kovačića, kojem je to bio prvi pogodak za Vatrene nakon više od pet godina. Prvi i do sada jedini gol zabio je u prijateljskom susretu protiv Gibraltara u lipnju 2015.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 52. minuti, kada je Marko Rog isključen zbog drugog žutog kartona. Portugal je odmah izjednačio. Cristiano Ronaldo je opalio iz slobodnjaka, Livaković je obranio, no lopta se odbila do Pereire koji je odmah vratio do Rubena Diasa koji je mirno zabio za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, samo osam minuta kasnije Portugal je okrenuo rezultat, a pogodak je zabio Joao Felix. Gosti su dali gol nakon što je Jota loptu uštopao rukom pa potom i asistirao Felixu koji je zabio u praznu mrežu. No, engleski sudac Michael Oliver je pokazao na centar.

Vodstvo gostiju nije dugo trajalo, u 65. minuti Kovačić je s ruba kaznenog prostora zabio za 2:2. Portugal je do pobjede stigao u 90. minuti drugim golom Rubena Diasa koji je iskoristio pogrešku Livakoviću kojem je lopta ispala iz ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavlje Francuza

U drugom susretu iz ove skupine Francuska je na Stade de Franceu pobijedila Švedsku sa 4:2 i potvrdila prvu poziciju i plasman na završni turnir.

Šveđani su poveli već u petoj minuti golom Viktora Claessona, no Tricolori su do kraja poluvremena okrenuli rezultat, a strijelci su bili Olivier Giroud (16', 59'), Benjamin Pavard (36') i Coman (90+4'), dok su za Švedsku zabili Claesson (5') i Quaison (88').

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu je Francuska osvojila prvo mjesto i plasman na završni turnir sa 16 bodova, Portugal je drugi sa 13 bodova, Hrvatska ima tri, baš kao i zadnja Švedska.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. kolo Lige nacija, Elitna skupina: Grupa 3

HRVATSKA - PORTUGAL 2:3

Hrvatska: Livaković; Škorić, Lovren, Bradarić, Juranović – Rog, Modrić, Kovačić, Pašalić - Vlašić, Perišić

Portugal: Rui Patricio; R. Semedo, Dias, N. Semedo, Mario Rui - Moutinho, Danilo, Bruno Fernandes - Jota, Felix, Ronaldo


Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Gol za Portugal. Kakva nesreća za Livakovića koji je ispustio loptu iz ruku, a Dias je bio prvi na njoj i zabio za vodstvo gostiju. Šteta. baš šteta...

86' Sergio Oliveira je prošao sam, pucao s ruba šesnaesterca, ali preko gola. Nije to bio opasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Zamjena kod Hrvatske. Vlašić ide van, Oršić ulazi.

79' Bernardo Silva sad je promašio nemoguće. Imao je Livakovića na podu, a on je iz blizine poslao loptu preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Odlična solo-akcija sad Trincaa koji je zavaljao dvojicu naših, ali nije dobro pucao. Još jedna zamjena. Umjesto Jote ulazi Paulinho, a umjesto Dalina ulazi Sergio Oliveira.

75' Bori se Hrvatska s igračem manje, Brekalo je nakon odlične akcije pucao iskosa, ali nije to bilo baš najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Perišić je pokušao iz teškog kuta pucati nakon kontre, ali otišlo je to jako daleko od portugalskih vrata.

71' Izlaze kod Portugala Felix i Mario Rui, a ulaze Cancelo i Bernardo Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Kovačić zabija za izjednačenje Hrvatske! Kakva utakmica, ljudi moji... Vlašić se zagradio i vratio loptu na udarac Kovačiću koji zabija iz daljine svoj drugi gol na utakmici i vraća Portugal u igru! Fantastično!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Portugalci su stigli do vodstva, ali na nepošten način. Jota je igrao rukom, a zatim dodao povratnu za Joaa Felixa koji zabija za vodstvo i preokret gostiju. Nije to vidio engleski sudac i možemo se sad žaliti koliko hoćemo.

57' Žuti karton za Perišića zbog prekršaja u napadu, povukao je Semeda i zaradio opomenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Kakva opsada sad Portugalaca, žele zabiti taj gol za pobjedu dok su Vatreni još u šoku od primljenog gola. Cijela serija kornera bila je to, ali odbili su naši i malo odahnuli.

52' Loše, loše, dvostruko loše. Hrvatska je ostala bez igrača, crveni karton dobio je Marko Rog nakon prekršaja, bio mu je to drugi žuti na utakmici, a onda je nakon slobodnog udarca Dias zabio gol za izjednačenje. Vatreni će do kraja utakmice biti na velikim mukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Žestoko je krenuo Portugal. Ruben Dias je bio najviši u skoku nakon centaršuta Moutinha, pucao je glavom, ali preko gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, a mijenjali su Portugalci. Ušao je Trincao, a izašao Bruno Fernandes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Tukao je Felix ravno u Livakovića i kraj je to prvog dijela u kojem je Hrvatska bila jako dobra i zasluženo idemo na poluvrijeme s prednošću.

40' Odlična obrana Livakovića, iz voleja je Danilo pucao po sredini gola, a Livaković je odbio to i otklonio opasnost. Treba izdržati do poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' Juranović promašuje veliku šansu! Perišić je centrirao za Juranovića na drugu stativu, gađao je bek Vatrenih dalji kut, ali prošlo je to pored vrata. Moglo je ovo lako biti 2:0 za Hrvatsku.

35' Sjajna kombinacija Ronalda i Jote, bio je Jota u sjajnoj poziciji, ali uspio je Marko Rog ući u blok. Izvukli smo se. U međuvremenu Francuzi su poveli protiv Švedske 2:1.

29' GOOOOOOL! Mateo Kovačić zabio je za vodstvo Hrvatske na Poljudu! Pašalić je ubacio loptu nakon greške portugalske obrane, odigrao je za Kovačića koji je jednom pucao, obranio mu je Rui Patricio, a onda drugi put zabio loptu u mrežu. Vodi Hrvatska!

22' Kakva šansa za Hrvatsku! Perišić je spustio loptu za Pašalića koji je bio u petercu, došao je do lopte, ali stigao je u blok portugalski branič i to je bila najbolja prilika za naše na utakmici.

19' Opasno je bilo pred vratima Hrvatske. Ronaldo je bio u skoku nakon centaršuta s lijeve strane, preskočio je Škorića, ali je samo okrznuo loptu koja je otišla u gol-aut.

16' Opet smo u egalu. Švedska nije izdržala, Francuzi su im zabili gol za 1:1.

14' Evo gužve pred našim golom. Fernandes je ubacio, a Jota pucao glavom, no odbijena je ta lopta u korner.

12' Nakon prvih 10-ak minuta poprilično izjednačena utakmica na Poljudu. Hrvatska izgleda dobro i nosi se s portugalskim zvijezdama.

5' Švedska je zabila gol Francuzima i sad je Hrvatska u situaciji da ispada iz elitne skupine Lige nacija.

3' Juranović je centrirao u šesnaesterac Portugala, ali izbacio je to Semedo. Agresivno je krenula Hrvatska na Poljudu.

1' Počela je utakmica na Poljudu. Sretno, Vatreni!

19:20 - Portugalci će zaigrati u gotovo najjačem sastavu, od prve minute će igrati Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Diogo Jota i Joao Felix, dok je Dalić pripremio iznenađenje i neće igrati s napadačem...


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo