FOTO: / Hajduk na koljenima! Osijek slavi!

U 8. kolu hrvatskog prvenstva Hajduk je posrnuo u Osijeku! Bijeli su pogodak primili u 90. minuti, strijelac je bio Novaković.

31.8.2013.
19:54
VOYO logo

Osijek je u utakmicu krenuo jako žustro, u prvih 20 minuta mogao je domaćin potpuno razbiti Bijele. Već u 7. minuti Vitaić je raspalio sa 20-tak metara, hajdukovce je spasila vratnica.

U 15. minuti je sijevnula kontra Osijeka, Šorša je na rubu kaznenog prostora povaljao Jonjića na tlo, namjestio se na udarac, opalio, ali Bijele je ovog puta spasio sjajni vratar Lovre Kalinić. A već u 17. minuti opet su Osječani izigrali obranu Hajduka, Lulić je ostao sam na vrhu šesnaesterca, gađao bliži kut i savladao splitskog vratar, no lopta je, srećom po Splićane, otišla malo pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je u tih prvih 20-tak minuta stvorio više opasnih prilika nego li u prvih sedam kola. A onda je inicijativu preuzeo Hajduk, no jalovu. Tek je u nekoliko navrata gostujuća momčad uspjela zaprijeti iz prekida preko Andrijaševića i Bencuna, a najveću priliku imao je Maglica u 33. minuti kada je ostao sam na desetak metara, no pogodio je samo suparničkog vratar.

U nastavku se utakmica malo razvodnila. Iako je bilo dosta htijenja i želje s obje strane, ni jedni ni drugi nisu uspjeli doći do pogotka. Najveću priliku u nastavku Osijek je imao u 60. minuti kada je Novaković pucao glavom s pet metara, a fantastičnom paradom loptu skinuo Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je do gola mogao u 70-toj. Maloku, koji je par minuta prije zamijenio Kouassija, mogao se proslaviti u svom debiju. Nakon ubačaja s desne strane lopta mu je sletjela točno na volej, puca je traljavo, ali je u čudnom luku otišla točno u rašlje, odakle ju je krajnjim naporom iščupao vratar Mikulić.

Posljednjih 15 minuta odigrao ljubimac osječke publike Goran Ljubojević, koji se po treći put u karijeri vratio u Gradski vrt. A kada se očekivao kraj utakmice, jedna svijeća u kaznenom prostoru Hajduka stvorila je veliku gužvu ispred Kalinića u kojoj se najbolje snašao Novaković i ugurao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukovci su od tuge pali na koljena, a Osijekov trener Rupnik od sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo