Skandal: FIFA istražuje transfer kapetana Dinama!

Njemački nogometni savez poslao je prijavu FIFA-i oko transfera Milana Badelja iz Dinama u HSV.

20.9.2012.
7:21
VOYO logo

Hoće li Milan Badelj odvući HSV u 2. ligu? Priča oko njegovog transfera dobila je neugodan nastavak, a po pisanju Bilda, postalo je vrlo izvjesno da su se prilikom transfera kapetana Dinama u HSV događale vrlo mutne stvari.

Prema pisanju Bilda, Njemački nogometni savez (DFB) je preko Udruge njemačkih nogometnih agenta u srijedu poslao prijavu FIFA-i. Prema Članku 32., drugom paragrafu FIFA-inog Players Agents Regulationsa (pravila rada nogometnih agenata) stoji da je FIFA odgovorna za moguće sankcije kod nepravilnosti prilikom transfera igrača. FIFA je potvrdila da je dobila prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje je problem s Milanom Badeljom? Još je prošli tjedan Udruga njemačkih nogometnih agenata predala prijavu DFB-u, jer postoji sumnja da je sportski direktor HSV-a Frank Arnesen prilikom 3.5 milijuna eura vrijednog transfera našeg veznjaka navodno prekršio pravila FIFA-e.

Uz Badeljovog agenta proviziju su, sumnja se, dobile još dvije osobe, od kojih jedna uopće nema niti FIFA-inu licencu. Navodno je tim osobama isplaćeno više od stotinu tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"FIFA nas nije kontaktirala", rekao je Joern Wolf, glasnogovornik HSV-a. No, u Hamburgu su svjesni da nije baš bajno. S tim problemom se prije par dana bavio i klupski Nadzorni odbor, no za njih je sve čisto.

Hoće li biti sve čisto i za FIFA-u, saznat ćemo uskoro. Kao jedna od mogućih kazni za HSV spominje se i izbacivanje u niži rang natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor HSV-a Frank Arnesen oglasio se u četvrtak popodne oko 'slučaja Badelj'. U kratkoj je izjavi još jednom ponovio da je u transferu hrvatskog nogometaša sve čisto…

Podsjetimo, pojavila se sumnja da je Arnesen prilikom transfera Badelja iz Dinama u HSV platio proviziju dvojici nelicenciranih agenata. Njemačka udruga nogometnih agenata (DFVV) se žalila Njemačkom nogometnom savezu (DFB) koji je slučaj predao FIFA-i. "To su besmislice. Nema nikakvih nepravilnosti u transferu, sve je transparentno. Postoje ljudi koji žele napraviti priču ni iz čega. Ja sam potpuno miran", izjavio je Arnesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo