'MORAMO BITI VELIKI' /

U Hajduku smislili kako najaviti derbi: Evo što je Gattuso poručio uoči okršaja protiv Dinama

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Gattuso nije održao klasičnu konferenciju zbog toga što u klubu žele osigurati mir za momčad u turbulentnom periodu kroz koji prolazi klub

12.9.2024.
16:39
Ivo Čagalj/Pixsell
VOYO logo

Najveći hrvatski derbi na rasporedu je u petak na Maksimiru od 20 sati. Dinamo dočekuje Hajduk u šestom kolu nove sezone HNL-a s dva boda prednosti, a susret je iz bijelog kuta najavio trener Gennaro Gattuso koji prema odluci kluba nije održao klasičnu konferenciju zbog toga što u klubu žele osigurati mir za momčad u turbulentnom periodu kroz koji prolazi klub.

Image
OSTAJE U EUROPI? /

Ronaldo zagovara dolazak bivšeg suigrača u Arabiju, no vatrenog iz šaka ne ispušta - Guardiola

Image
OSTAJE U EUROPI? /

Ronaldo zagovara dolazak bivšeg suigrača u Arabiju, no vatrenog iz šaka ne ispušta - Guardiola

Podsjetimo, prvo je u utorak otpušten sportski direktor Nikola Kalinić, nakon čega je on održao press konferenciju na kojoj je za teško stanje u klubu i neuspjehe optužio predsjednika kluba Ivana Bilića te predsjednika Nadzornog odbora Aljošu Pavelina. Bilić je na to uzvratio svojim obraćanjem novinarima te je odlučno demantirao Kalinićeve tvrdnje, iznijevši svoju verziju. Gattuso je na kraju derbi s Dinamom najavio u razgovoru za klupsku stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prvi vaš derbi, što možemo očekivati od Hajduka na Maksimiru?

"Igramo utakmicu protiv kluba koji je navikao igrati ovakve dvoboje, stalno ih igraju. Moramo biti veliki Hajduk i idemo u Zagreb napraviti dobar rezultat. Jaki su, ali dat ćemo sve od sebe. Trebamo pokazati jak mentalitet i odigrati pravu utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li igrači spremni za ovakvu utakmicu?

"Mi smo ove sezone pokazali da možemo igrati velike utakmice, a pokazali smo i dobru igru. Neki igrači su otišli na reprezentativne akcije i nisu mogli trenirati s nama, ali svi koji su ostali trenirali su maksimalno. Preostaje nam otići u Zagreb i dati sve od sebe, te igrati s velikom osobnošću."

U prošloj utakmici bilo je nekoliko izostanaka poput Bambe i Šarlije, a za ovaj dvoboj se vraća jedan od stožernih igrača FIlip Uremović koji je odradio suspenziju.

"Lijepo je imati sve igrače na dispoziji. Vraćaju se Bamba i Uremović, a iako je Elez odigrao odličnu utakmicu (protiv Osijeka), lijepo je imati čitavu momčad na okupu", zaključio je Gattuso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo