TOTALNI KAOS /

Gattuso se neće pojaviti pred novinarima uoči derbija: Važno je 'smiriti' stanje u klubu

Image
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Neslužbeno, razlog za ovu odluku je potreba za očuvanjem mira unutar momčadi i stručnog stožera nakon izrazito napetog tjedna obilježenog velikim unutarnjim sukobima

12.9.2024.
9:57
Ivana Ivanović/Pixsell
VOYO logo

Uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa, susreta između Dinama i Hajduka koji se u petak u 20 sati igra na Maksimiru, splitski klub prolazi kroz iznimno turbulentno razdoblje. Iako su najavne press konferencije standardni dio pripreme za važne utakmice, pogotovo kada je riječ o derbijima, Hajduk je donio iznenađujuću odluku – Gennaro Gattuso neće uoči utakmice stati pred novinare.

Image
ODLAZAK RIVALIMA? /

Ovo se neće svidjeti hajdukovcima: Ivan Perišić mogao bi zaigrati za zagrebački klub

Image
ODLAZAK RIVALIMA? /

Ovo se neće svidjeti hajdukovcima: Ivan Perišić mogao bi zaigrati za zagrebački klub

Neslužbeno, razlog za ovu odluku je potreba za očuvanjem mira unutar momčadi i stručnog stožera nakon izrazito napetog tjedna obilježenog velikim unutarnjim sukobima. Naime, danima se više raspravlja o smjeni sportskog direktora Nikole Kalinića nego o ključnom derbiju koji bi Hajduku mogao donijeti prvo mjesto na tablici HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, cijela situacija eskalirala je u utorak, kada je na službenim stranicama kluba neočekivano objavljena vijest o Kalinićevoj smjeni. Ova odluka izazvala je buru reakcija među navijačima, koji su uglavnom bili razočarani razvojem događaja. Priča je užareni vrhunac dostigla kada je Kalinić na konferenciji javno kritizirao strukturu upravljanja klubom, optužujući Nadzorni odbor i predsjednika Aljošu Pavelina za loše stanje unutar Hajduka.

Odgovor na Kalinićeve optužbe stigao je nekoliko sati kasnije, kada je predsjednik kluba, Ivan Bilić, održao konferenciju na Poljudu, braneći vodstvo kluba i izjavivši da je Kalinić bio "izmanipuliran." Ove su međusobne optužbe dodatno destabilizirale ionako napetu atmosferu u klubu, odvraćajući pažnju od priprema za najvažniju utakmicu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto konferencija, trener će svoje izjave dati za klupske kanale, a njegov susret s novinarima odgođen je za poslije derbija, kada su pressice obavezne prema pravilima. Ostaje za vidjeti hoće li tada Gattuso komentirati isključivo utakmicu ili će se osvrnuti i na probleme unutar kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo