Tko bi to očekivao: Slovenci zaustavili Rakitića i društvo

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić asistirao je kod oba gola svoje momčadi u 2-2 remiju na gostovanju kod Maribora u Ljudskom vrtu u prvoj utakmici 1/16 finala Europa lige.

20.2.2014.
21:47
VOYO logo

U 47. minuti Rakitić (odigrao svih 90 minuta) je poslužio Kevina Gamiera za 1-1, dok je u 72. minuti nabacio na glavu Federicu Faziju za 2-1 vodstvo andaluzijskog kluba. Usprkos Rakitićevoj dobroj igri njegov klub nije uspio pobijediti i osigurati si lakši uzvrat, iako u Sevillu nosi vrlo dobar rezultat. Golove za slovenskog prvaka zabili su Marcos Tavares i Dare Vršič, a potonji je konačni rezultat postavio u 81. minuti.

"Naše drugo poluvrijeme bilo je puno bolje. Nakon što smo preuzeli vodstvo bili smo puno mirniji, imali smo kontrolu utakmice, a tek im je dalekometni šut donio izjednačenje. Ne može se nikoga kriviti za to, to je jedna od stvari koja se može dogoditi. Generalno, mislim da smo napravili dobar posao i to je pozitivan rezultat. Sada želimo pobijediti kod kuće gdje ovisimo o sebi. U uzvratu ćemo ići po pobjedu", rekao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar Darija Srne i Eduarda da Silve odigrao je 1-1 na gostovanju kod Viktorije Plzen, a oba su gola na susretu postignuta u razmaku od tri minute drugog poluvremena. Stanislav Tecl za Viktoriju i Luiz Adriano za Šahtar bili su strijelci, a potonjem je Brazilcu nakon ubacivanja s desne strane asistirao kapetan hrvatske reprezentacije. Srna je odigrao svih 90 minuta, dok je Eduardo ušao u 87. minuti.

Swansea i Napoli odigrali su na Liberty Stadiumu bez golova u susretu za koji kod gostujuće momčadi za momčad nije konkurirao Josip Radošević. Porto je pak na Dragau prosuo 2-0 vodstvo protiv Eintrachta iz Frankfurta u susretu koji je završio 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/vT1Y-gB5vu8

Nogometaši Red Bull Salzburga nastavili su sa stopostotnim učinkom u Europa ligi ove sezone. Na teškom gostovanju kod Ajaxa u Amsterdamu slavili su s 3-0. Bila je to za salzburšku momčad sedma ovosezonska pobjeda u Europa ligi u isto toliko susreta. Podsjećamo, skupinu C pokorili su s maksimalnih šest pobjeda i gol-razlikom 15-3, a sada su na pragu plasmana u osminu finala. Dvostruki strijelac za Salzburg bio je Jonathan Soriano kojeg je u 76. minuti zamijenio austrijski nogometaš hrvatskog porijekla Robert Žulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađenje je priredio i Ludogorec iz Razgrada, bugarski prvak koji je 1/16 finala izborio kao pobjednik skupine B u kojoj je tek jedan bod osvojio zagrebački Dinamo. Ludogorec je tako slavio na gostovanju kod Lazija na Olimpicu 1-0, a strijelac jedinog gola bio je Romano Bezjak. Kraj susreta oba su sastava dočekala s desetoricom nakon isključenja Svetoslava Džakova (Ludogorec) i Luisa Pedra Cavande (Lazio).

Malo pogodaka obilježilo je prvih osam utakmica šesnaestine finala nogometne Europa lige. U prosjeku je palo tek nešto više od jednog gola po utakmici, a hrvatski nogometaši koji su uspjeli prezimiti u Europi, ostvarili su polovičan uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je golova postignuto u ogledu Esbjerga i Fiorentine gdje je talijanska momčad prolaz dalje osigurala već poslije uvodnih 90 minuta. Na danskom tlu je Fiorentina slavila 3-1, a za pobjedničku momčad nije konkurirao mladi hrvatski nogometaš Ante Rebić.

Sva su četiri pogotka postignuta u prvom dijelu, a recimo da su strijelci za Fiorentinu bili Alessandro Matri, slovenski nogometaš Josip Iličić, te Alberto Aquilani udarcem s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je s 2-0 u Torinu svladao Trabzonspor, makar je talijanski prvak do drugog gola došao tek u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, što će mu donijeti vjerojatno lagani zadatak u uzvratu. Premijerni je gol za Juventus postigao Pablo Osvaldo, koji je u Torinu na posudbi iz Southamptona, dok je u nadoknadi poentirao Paul Pogba.

Valencia je istim rezultatom (2-0) slavila na Cipru protiv kijevskog Dinama. Na jugu Europe je igrana utakmica zbog nemira koji bukte Kijevom, a golove su za Valenciju postigli Eduardo Vargas i Sofiane Feghouli. U domaćoj su momčadi svih 90 minuta odigrali bivši dinamovci Domagoj Vida i Ognjen Vukojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slavljeničkom su raspoloženju u četvrtak navečer zato dvojica hajdukovaca iz Dnjipra. Pogotkom Jevhena Konopljanke iz penala Dnjipro je kao domaćin svladao Tottenham 1:0, a hrvatski nogometaš Ivan Strinić je odigrao cijelu utakmicu uz žuti karton, dok je Nikola Kalinić ostao na klupi.

Anži - Genk 0-0 Čornomorec - Lyon 0-0 Dnjipro - Tottenham 1-0 (Konopljanka 81-11m) Dinamo Kijev - Valencia 0-2 (Vargas 79, Feghouli 90) Esbjerg - Fiorentina 1-3 (Pusic 10 / Matri 8, Iličič 15, Aquilani 37-11m) Juventus - Trabzonspor 2-0 (Osvaldo 16, Pogba 90+4) Liberec - AZ Alkmaar 0-1 (Viergever 89) PAOK - Benfica 0-1 (Lima 59)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo