EUROPA KREĆE U RAT PROTIV HULIGANA I RASISTA: / Francuzi smislili brutalnu kaznu, Talijani razvijaju opasnu tehnologiju

Image
Foto: Profimedia

'Napravit ćemo za dvije godine ono što je bivša britanska premijerka Margaret Thatcher'

16.12.2019.
22:23
Profimedia
VOYO logo

Vodstvo talijanske nogometne Serie A radi na razvijanju tehnologije prepoznavanja lica kako bi identificirali navijače odgovorne za rasističke uvrede.

Na utakmicama elitnog razreda talijanskog nogometa mnogo je incidenata navijača, te uvreda na rasnoj osnovi, a nedavno je svih 20 prvoligaša priznalo probleme i obavezalo se na rješavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravit ćemo za dvije godine ono što je bivša britanska premijerka Margaret Thatcher napravila u 10 godina," rekao je izvršni direktor Serie A Luigi De Siervo, govoreći o borbi protiv huligana.

"Radimo na softveru za prepoznavanje lica koji će se koristiti unutar stadiona. Još čekamo dozvolu vlasti za zaštitu privatnosti, ali trebali bi je dobiti. Kada te slike budu dostupne, klubovi će morati direktno reagirati," dodao je De Siervo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone na talijanskim stadionima zabilježeno je niz rasističkih incidenata, a glavne žrtve bile su tamnoputi igrači Romel Lukaku, Franck Kessie, Dalbert Henrique, Kalidou Koulibaly, Mario Balotelli...

Image
Image

Coupe de la Ligue opposant Monaco a Marseille, au Stade Louis II de Monaco

French Ligue Cup round of 32 football match between Monaco and Marseille at the "Louis II" stadium in Monaco on October 30, 2019. //URMAN_1745.288/1910311607/Credit:Lionel Urman/SIPA/1910311610, Image: 480177418, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Lionel Urman / Sipa Press / Profimedia

Francuzi zatvaraju stadione

S druge strane Francuzi su smislili podosta brutalnu metodu kažnjavanja huligana. Naime, vodstvo francuske nogometne lige Ligue 1 na neodređeno je vrijeme zatvorilo stadion St Etiennea nakon što su navijači tog kluba u nedjeljnom derbiju protiv PSG-a upotrijebili brojna pirotehnička sredstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivalo se kako će vodstvo lige zatvoriti tribinu s najžešćim navijačima St Etiennea ili kazni klub igranjem jedne ili više utakmica bez gledatelja, ali nitko nije očekivao ovako žestoku kaznu.

"S obzirom na posebno ozbiljne činjenice, izričemo mjeru potpunog zatvaranja stadiona", poručili su iz Ligue 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom utakmice lakše su ozlijeđena dva zaštitara, a nakon susreta je došlo do velike tučnjave domaćih i gostujućih navijača.

PSG je pobijedio sa 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu domaću utakmicu St Etienne će imati 11. siječnja iduće godine, a prije toga će odraditi tri gostovanja, dva u prvenstvu, a jedno u kupu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo