Kazna zbog svastike / Englezi u 146 godina nikad pred praznim tribinama, naša reprezentacija već 'navikla'

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Za razliku od engleske vrste, 'Vatreni' su do sada igrali četiri utakmice bez gledatelja i niti jednu nisu izgubili

11.10.2018.
14:01
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Engleska nogometna reprezentacija će u petak protiv Hrvatske u Rijeci prvi put u svojoj povijesti igrati neku službenu utakmicu bez gledatelja, dok će hrvatskoj vrsti to biti peti takav dvoboj.

Engleska reprezentacija je prvu međunarodnu utakmicu igrala 1872. godine protiv Škotske, a dvoboj protiv Hrvatske bit će njezina 988. utakmica, prva bez gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od engleske vrste, 'Vatreni' su do sada igrali četiri utakmice bez gledatelja i niti jednu nisu izgubili.

U lipnju 2015. smo igrali 1-1 protiv Italije na praznom Poljudu u sklopu kvalifikacija za EP 2016. Hrvatska je kažnjena s jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, te sa 50.000 eura zbog rasizma i pirotehnike protiv Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo na utakmici protiv Italije dogodio se i novi incident. Uoči utakmice na travnjaku Poljuda iscrtan je kukasti križ, pa je Hrvatska kažnjena s dvije utakmice bez publike, oduzimanjem jednog boda i 100.000 eura.

Prva utakmice bez publike odrađena je na susretu protiv Bugarske u istim kvalifikacijama, a završila je našom pobjedom 3-0. Iduća je ova protiv Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić i društvo su bez gledatelja odigrali i dvije utakmice u kvalifikacijama za SP 2018. u Rusiji i to protiv Turske (1-1), te protiv Islanda (2-0). Reprezentacija je kažnjena zbog neprimjerenog navijanja hrvatskih navijača na prijateljskim utakmicama s Izraelom i Mađarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo