ENGLEZI PREDSTAVILI NIKOLU VLAŠIĆA: / 'Izvanredna priča o Evertonovoj meti: 30 000 golova i obitelj sportskih prvaka'

Image

Iako se činilo da je riječ samo o još jednoj glasini transfer Nikole Vlašića iz Hajduka u Everton na korak je do realizacije.

29.8.2017.
13:55
VOYO logo

Napustio je u utorak pripreme U-21 reprezentacije i zaputio se u Split gdje će čekati rasplet priče.

Image
VLAŠIĆ NAPUSTIO REPREZENTACIJU: /

Hajdukov dragulj u Splitu čeka rasplet, o svemu se oglasio i Everton

Image
VLAŠIĆ NAPUSTIO REPREZENTACIJU: /

Hajdukov dragulj u Splitu čeka rasplet, o svemu se oglasio i Everton

A da se priča ozbiljno zahuktala može se tvrditi i po tekstu pod naslovom 'Izvanredna životna priča Nikole Vlašića - 30 000 golova i obitelj sportskih prvaka', kojeg je objavio Liverpool Echo .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od trenutka kada je sa 16 godina debitirao za Hajduk morao je živjeti sa stigmom sljedeće velike stvari koja će se dogoditi Hrvatskoj. Usporedbe s Lukom Modrićem bile su neizbježne. Međutim, nositi se s velikim očekivanjima nije bilo ništa novo za njega pogotovo ako se u obzir uzmu sportski uspjesi njegove obitelji", piše Echo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode da mu je otac Joško bio desetobojac te da je 1983. predstavljao Jugoslaviju na SP-u i da je još uvijek hrvatski rekorder.

"Sada radi za Atletski savez kao trener, dok je Nikolina majka Venera nekada bila košarkašica, a bavila se i skijaškim trčanjem", pišu Englezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Starija sestra Blanka profesionalna je skakačica u vis. Osvojila je zlato na Svjetskim prvenstvima 2007. i 2009. kao i srebro na OI u Pekingu te broncu na OI u Riju. Velika su to djela koja treba pratiti, ali Vlašić je pokazao da posjeduje sve potrebno za uspjeh. Poput sestre i njega je otac trenirao. Tijekom jednog intervjua izjavio je da je njegov sin zabio oko 30 000 golova prije nego što je zaigrao za prvi klub", nastavlja se priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, pišu kako je Joško prihvatio posao u omladinskom pogodnu Hajduku kada je Vlašić postao član kluba.

"Nije gubio vrijeme. Debitirao je za U16 reprezentaciju s 14 godina i redovito je igrao sa starijim suigračima u U-18 i U-19. U srpnju 2014. postao je najmlađi Hajdukov debitant u Europi i najmlađi strijelac sa 16 godina u devet mjeseci. Prošlog je ljeta postao dokapetan. Prvi puni debi za seniorsku reprezentaciju ostvario je u svibnju kada je od prve minute zaigrao u pobjedi 2:1 nad Meksikom", piše Echo i dadaju da su ga navijači Evertona imali priliku upoznati u dvije utakmice doigravanja Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S 12 golova i 20 asistencija u 119 nastupa za klub jasno je da tek mora ispuniti svoj potencijal. Međutim postoji dobar razlog zašto su ga ranije pratili Arsenal, Real Madrid, Chelsea i Inter. Mogao je biti u Engleskoj prije 18 mjeseci ali je njegov otac pojasnio da je obitelj odlučila da je prerano za takav potez. Blanka je bila usred priprema za Olimpijske igre, a Joško bi morao ići s Nikolom i ne bi je mogao trenirati. Bili su svjesni da sličnu priliku možda neće imati, ali nisu željeli razmišljati na takav način".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako stvari stoje sada je došlo je vrijeme za rastanak s Hajdukom i Vlašić će uskoro navući dres Evertona, zaključuju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo