ENGLEZI BJESNE ZBOG FIFINE ODLUKE: / 'Hrvatska je zbog rasističkih ispada manje kažnjena'

Engleski nogometni savez mora platiti kaznu u iznosu od 45.

20.12.2016.
9:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Utakmica Engleske i Škotske igrana 11. studenog koji se u Velikoj Britaniji slavi kao Dan primirja, odnosno dan kada se obilježava kraj Prvog svjetskog rata, a tada Britanci tradicionalno odaju počast svim poginulima u ratu noseći simbol maka.

Ova kazna razljutila je otočke medije, a Mirror se ovim povodom prisjetio Hrvatske.

"Engleska je zbog makova kažnjena s 35 tisuća funti, a Hrvatska je zbog rasističkih uvreda dobila samo 15 tisuća funti kazne", naslov je je Mirrorovog teksta.

Napominju kako je Fifa kaznila opalila kaznu Engleskoj od 45 tisuća franaka, Škotskoj i Walesu po 20 te Sjevernoj Irskoj 15 tisuća jer su na svoj način obilježile navedeni dan.

"S druge strane Hrvatski nogometni savez 2008. godine dobio je kaznu od samo 15 tisuća funti kada su njihovi navijači rasistički vrijeđali engleskog napadača Emilea Heskeya", navodi Mirror.

Ministrica sporta iz sjene Rosena Allin-Khan poručila je pka kako je Fifa ovim potezom pokazala manjak poštovanja prema žrtvama.

"Fifa je upetljana u korupcijski skandal vrijedan desetke milijuna funti. Umjesto da kažnjavaju reprezentacije zbog nošenja maka bolje im je da se usredotoče na dovođenje vlastite u kuće u red", oštra je poruka britanskih vlasti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali