Engleska dobila izbornika kojeg je Capello maltretirao!

Nakon što je menadžer Tottenhama Harry Redknapp odbacio nagađanja da će preuzeti klupu Engleske, na izvanrednoj presici Engleskog nogometnog saveza objavljeno je ime nasljednika Fabija Capella.

9.2.2012.
13:02
VOYO logo

Engleski nogometni savez imenovao je Stuarta Pearcea za privremenog izbornika reprezentacije nakon što je neočekivanu i neopozivu ostavku dao talijanski stručnjak Fabio Capello.

Europsko prvenstvo počinje za četiri mjeseca, a Engleska ima samo privremenog izbornika. Stuart Pearce, bivši menadžer Manchester Cityja i sadašnji olimpijske reprezentacije do 21 godine, privremeno je preuzeo klupu "tri lava".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska 29. veljače igra prijateljski susret protiv Nizozemske nakon kojeg će vrlo vjerojatno donijeti konačnu odluku oko toga tko će naslijediti, dugoročno, Fabija Capella.

Iako je prvi kandidat po mnogima za preuzimanje engleske klupe, te su aktualni reprezentativci Wayne Rooney i Rio Ferdinand javno izjavili da bi željeli upravo njega vidjeti na njoj, Harry Redknapp ih je sve razočarao. "Ne razmišljam o preuzimanju Engleske. Preda mnom je velika utakmica u subotu s Tottenhamom koji je moj jedini fokus", rekao je Redknapp engleskim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Fabio Capello, koji je na rastanku s Englezima dobio milijun i pol eura otpremnine, i dalje ne želi odetaljima svog sastanka s čelnicima Engleskog nogometnog saveza.

Za vrijeme cijelog sastanka sve strane su isključivo raspravljale o Capellovim komentarima u talijanskim medijima, gdje se Don Fabio obrušio na FA zbog oduzimanja kapetanske vrpce Johnu Terryju, s čim se Talijan nikako nije slagao. "Nije istina da su me ljudi iz FA vrijeđali, niti su povrijedili moj autoritet. Neću vam ništa više reći. Nikome više ništa ne govorim", poručio je Capello talijanskim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo