Engleska bruji o fijasku Romana Abramoviča!

Bogati vlasnik Chelsea doživio je novi poslovni udarac na Stamford Bridgeu. Englezi su izračunali da je Rus bacio u vjetar više 50 milijuna funti na trenerski eksperiment zvan 'Andre Villas-Boas'.

5.3.2012.
9:50
VOYO logo

Samo 24 sata nakon poraza protiv West Bromwich Albiona (1:0) Andre Villas-Boas smijenjen je s Chelseajeve klupe nakon što je za kormilom proveo točno 256 dana, odnosno 40 utakmica. Portugalski 34-godišnji stručnjak pozvan je na sastanak na klupsko trening-igralište na kojem su nazočili vlasnik Roman Abramovič, direktor Eugene Tenenbaum i izvrši direktor Ron Gourlay.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xp77by Engleski tabloid The Sun je izračunao da će eksperimenti s trenerima bogatog Rusa koštati više od 50 milijuna funti, što je veći fijasko od dovođenja Fernanda Torresa u klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abramovič je za Villas-Boasa Portu platio 13,3 milijuna funti odštete, a već je rije toga morao 'otpremiti' bivšeg menadžera Carla Ancelottija sa 10 milijuna funti. Villas-Boas je imao tjednu plaću od 90.000 funti, u Chelseaju je ostao 36 tjedana i na 40 utakmica zaradio je 3,5 milijuna funti. Sada mu Abramovič mora platiti odštetu od 11 milijuna funti zbog prekida trogodišnjeg ugovora, a kada se uračuna dovođenje nove trenerske megazvijezde, jasno je da se cijeli posao s Portugalcem pretvorio u fijasko. Do kraja sezone vodit će ga Villas-Boasov pomoćnik Roberto Di Matteo, a premijerni susret na klupi imat će u utorak u ponovljenoj utakmici 5. kola FA Cupa protiv Birminghama.

Di Matteo će biti privremeno rješenje do kraja sezone, navodi The Guardian, a onda će Chelseajeva vrhuška izabrati šestog trajnog menadžera u posljednjih pet godina, što je proces u kojem će biti razmatrana i imena Barceloninog, odnosno Realovog trenera Pepa Guardiole i Josea Mourinha. Guardiola je Abramovičeva prva želja, a aktualni ugovor s Barcelonom istječe mu na kraju sezone, dok je Mourinho posljednjih godina popravio odnose s bogatim ruskim tajkunom koji ga je 'potjerao' 2007. godine iako mu je donio dva premierligaška naslova, dva Carling Cupa i FA Cup tijekom trogodišnjeg mandata, ali je propustio 'isporučiti' u Ligi prvaka. Navodi se da bi u eventualnom slučaju Mourinhovog povratka Portugalac tražio kompletnu kontrolu u svim nogometnim pitanjima vezanim uz klub, uključujući i transfere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo