'Svjetlo za sve nas' /

Emotivnim govorom Badelj rasplakao Italiju na posljednjem ispraćaju Astorija

'Ti si brat i sin kojeg bi svi htjeli imati. Ti si najbolji suigrač kojeg je dječak mogao sanjati kada je počinjao s ovom lijepom igrom', kazao je Badelj u govoru

8.3.2018.
19:18
VOYO logo

Otišao je omiljeni kapetan Fiorentine. Više od deset tisuća ljudi na ulicama Firenze ispratilo je Davidea Astorija na vječni počinak. Suze, pjesma i ponos. Zaboravljena su sva rivlastva. Navijači Fiorentine klicali su nogometašima Juventusa koji su izravno iz Londona stigli na ispraćaj. Dirljiv govor održao je zamjenik kapetana - Milan Badelj.

Deset tisuća neutješnih navijača odalo je posljednju počast tragično premInulom Davideu Astoriju na način koji je on najviše volio - navijačkom pjesmom Fiorentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatna slika puna emocija ispred Bazilike Svetog Križa. Sve do izlaska lijesa potpuna tišina, a kroz suze se u ime cijele momčadi od Astorija oprostio hrvatski reprezentativac Milan Badelj.

"Ti si brat i sin kojeg bi svi htjeli imati. Ti si najbolji suigrač kojeg je dječak mogao sanjati kada je počinjao s ovom lijepom igrom. Kako možemo zaboraviti tvoj osmijeh, tvoj smisao za humor? Ti nisi poput ostalih, ti si nogomet - prava stvar, čisti nogomet", emotivno je kazao Milan Badelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovako neizmjerno teškim trenucima postoji i nešto lijepo. Brišu se rivalstva. Gromoglasnim pljeskom pozdravljeni su tako talijanski velikani, FrancescoTotti, Javier Zanetti koji je predvodio delegaciju Intera, Gianluigi Buffon koji je poveo Juventus i mnogi drugi.

Za kraj emotivnog govora MilanBadelj ganuo je prisutne kada je na svoj način objasnio kako je svaki dan počinjao upravo s kapetanom Astorijem.

"Ujutro si uvijek dolazio prvi u sobu za fizioterapiju kako bi upalio svjetlo. Ti si svjetlo za sve nas", rekao je Badelj.

Tijelo Davidea Astorija zadnji je put prošlo i pored stadiona Artemio Franchi. Pokopan će biti u petak u rodnom Bergamu u krugu obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo