MAJSTOR! /

Emglezi se raspisali o Kovačiću: 'Malo tko to može u svjetskom nogometu'

Image
Foto: profimedia

Kako to i inače biva nakon sjajnih predstava hrvatskih reprezentativaca engleski mediji ovoga su puta nahvalili Kovačića

6.10.2024.
10:47
profimedia
VOYO logo

Manchester City je u subotu u sedmom kolu Premier lige na Etihadu svladao Fulham rezultatom 3-2. Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol startali su od prve minute, a sjajnu predstavu na terenu pokazao je Kovačić koji je u pobjedi Građana zabio dva pogotka.

Image
'OVO JE ZA BEBU' /

Kovačić nakon genijalne utakmice: 'Dobio sam sjajnu loptu, kontrolirao ju i uspio dobro završiti'

Image
'OVO JE ZA BEBU' /

Kovačić nakon genijalne utakmice: 'Dobio sam sjajnu loptu, kontrolirao ju i uspio dobro završiti'

Fulham je poveo u 26. minuti golom Andreasa Perreira, ali je samo šest minuta kasnije hrvatski veznjak donio izjednačenje. S tim se rezultatom išlo na odmor, a nedugo nakon početka drugog poluvremena, točnije u 47. minuti Kovačić je poveo Građane zabivši za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 3-1 je u 82. minuti povećao Jeremy Doku, dok je drugi gol gostiju postigao Rodrigo Muniz u 88. minuti.

Kako to i inače biva nakon sjajnih predstava hrvatskih reprezentativaca engleski mediji ovoga su puta nahvalili Kovačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je tako The Sun Kovačiću dao ocjenu 9 i napisao: "Pep treba igrače koji će iskočiti nakon Rodrijeve ozljede. Hrvat je to sada učinio."

Goal je dao nešto manju ocjenu, odnosno 8 pa dodao: "Okrenuo je utakmicu s dva gola. Manje će se osjećati izostanak Kevina De Bruynea ako Kovačić nastavi s takvim napadačkim učinkom."

Manchester Evening News je, bez obzira na dva pogotka, hrvatskog veznjaka ocijenio sa 7 uz opis: "Još nije pronašao idealnu poziciju ispred obrane, ali i više se nego odužio s dva kvalitetna poteza na drugom kraju terena"

Gotovo savršenu ocjenu Kovačić je dobio od Yardbarker koji su ga ocijenili s 9.5 i napisali: "Postigao je dva ključna pogotka koja su riješila utakmicu. Edersona proglašavamo igračem utakmica jer je Kovačić u nekim slučajevima izgubio loptu, što je dovelo do Fulhamovih kontri. Unatoč tome bio je briljantan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal 90min ocijenio je Kovačića s 9 uz opis: "Hrvat je prvi gol zabio uz odbijanac i pomalo slučajno, ali drugi je izuzetno pametan. Ne nudi zaštitu i sigurnost kao Rodri, ali malo tko to može u svjetskom nogometu."

Iako je većina njih dala vrlo visoku ocjenu hrvatskom reprezentativcu i dalje smatraju kako nedostaje Rodri koji će propustiti ostatak sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Bivši FIFA-in sudac donio konačni sud o tome je li Dinamo zakinut za penal nad Petkovićem

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo