EKSKLUZIVNO iz BiH: / 'Nema šanse da sad zovem Halilovića!'

'Nema šanse da Alena Halilovića pozovem sada jer, koliko sam upoznat, dečko nema putovnicu BiH.

24.10.2012.
8:44
VOYO logo

Ovih dana ponovno je aktualizirano pitanje mlade nade zagrebačkog Dinama, veznjaka Alena Halilovića. Naime, s obzirom na njegove bosanske korijene (otac Sejad Halilović nosio je dres reprezentacije Bosne i Hercegovine), Nogometni savez BiH ima ga pravo pozvati u svoju selekciju, baš kao i HNS.

U utorak je izbornik U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić prvi put izjavio (za portal SportSport.ba) da mladog Halilovića namjerava pozvati u svoju vrstu i da je s njim već obavio preliminarne razgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, izbornik Bosne i Hercegovine Safet Sušić tvrdi da Alen, barem zasad, neće dobiti poziv u A reprezentaciju.

"Nema šanse da ga pozovem sada jer, koliko sam upoznat, dečko nema putovnicu BiH i prije nego bih mu ja uopće mogao uputiti službeni poziv u reprezentaciju, on bi morao završiti svu papirologiju vezanu za promjenu sportskog državljanstva", otkrio je Pape za Sportski.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz iskustva s Mensurom Mujdžom znam koliko je dugotrajan i mukotrpan proces dobivanja potrebnih papira za promjenu sportskog državljanstva. Sve dok Alen ne promijeni sportsko državljanstvo, neću ga moći pozvati i to je nešto na što ne mogu utjecati. Već sam ranije rekao, njemu su vrata reprezentacije Bosne i Hercegovine otvorena, ali tek nakon što se riješi papirologija", zaključio je izbornik BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo