Dvojica djedica ismijali cijeli Split!

Četrnaest godina trebalo je da se razbije mit o (ne)igranju Hrvatske u Splitu u kvalifikacijskim utakmicama.

6.7.2011.
11:26
VOYO logo

Samo lažna obećanja i muljanje! Tako bi se moglo nazvati sve što su proteklih tjedana izjavljivali Vlatko Marković i Zorislav Srebrić o domaćinstvima hrvatske reprezentacije na Poljudu. Dok su bili u Splitu, sipali su komplimente i obećanja, a kad su se vratili u Zagreb, postalo je jasno što stvarno misle.

Četrnaest godina Marković i kompanija pričali su da igrači i stožer žele igrati u Maksimiru, a onda se dogodila Gruzija i izbornik Slaven Bilić jasno je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo u Splitu igrati protiv Izraela", rekao je i Bilić i kapetan Darijo Srna.

Marković je tih dana kao papiga ponavljao da izbornik i igrači odlučuju gdje će se igrati, da bi Izvršni odbor HNS-a sada odlučio kako će se utakmica protiv Izraela ipak igrati u Maksimiru, a protiv Letonije u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djedice Marković i Srebrić perfidno su izigrale i Bilića, i Srnu, i Split, te odgovornost prebacili na Izvršni odbor HNS-a. Tipovi koji s reprezentacijom i hrvatskim uspjesima nemaju baš nikakve veze na sebe su preuzeli odluku, ignorirajući želju Bilića i društva. Ovo je prvi put u povijesti da je IO samostalno odlučio gdje će se igrati, ne pitajući za mišljenje one koji su na travnjaku.

"Split je i dalje kandidat za sve utakmice reprezentacije, utakmice budućeg kvalifikacijskog ciklusa će se opet igrati u Splitu, u to nema dvojbe", izjavio je nakon svega Zorislav Srebrić te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još 26. siječnja donijeta je odluka o odigravanju utakmica u narednom ciklusu. Pa je tako utakmica Hrvatske i Češke pripala Puli, dvoboj Hrvatske i Gruzije dogodio se u Splitu, a dvoboj Hrvatske i Izraela 6. rujna odigrat će se u Zagrebu." Na kraju se i skepsa Splićana prema 'dobrim namjerama' Vlatka i društva prije utakmice s Gruzijom pokazala opravdanom, a na usnama navijača Grada pod Marjanom i dalje ostaje – ponajviše Hajduk.

Vezani članci:

arti-201106040040006 arti-201106170458006 arti-201106290042006 arti-201106090212006 arti-201106030916006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo