Dva bogata Hrvata, dvije različite priče

Dva najveća hrvatska nogometna transfera ove zime napravili su Vedran Ćorluka i Nikica Jelavić. I dok jedan igra kao u najboljim danima, drugi prve dane u novoj sredini provodi frustriran...

18.2.2012.
13:32
VOYO logo

Nikica Jelavić, pojačanje Evertona iz Rangersa proživljava teške dan ue novom klubu. Zbog bolova u preponi i upale preponske kosti, hrvatski reprezentativni napadač izostao iz kadra momčadi koja je prošle subote na Goodison Parku pobijedila Chelsea s 2:0 u 25. prvenstvenom kolu.

Jelaviću se prvi dani u Evertonu pretvorili u mučenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujte mi, ovo je frustrirajuće za mene. Ipak, nadam se da ću za nekoliko dana biti u mogućnosti trenirati. Dobro je da nakon utakmice u kupu imamo dva tjedna pauze, pa ću se moći dobro pripremiti i na igralištu pokazati što mogu i znam", izjavio je Jelavić.

Nikica ne kandidira za subotnju utakmicu u FA Cupu protiv Blackpoola, ali bi se mogao vratiti u kadar za iduću prvenstvenu utakmicu, koja je na rasporedu tek 3. ožujka protiv QPR-a. Na njegovu ozljedu osvrnuo se i menadžer David Moyes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi koji su u sportu znaju kakva je to ozljeda. Ovisno o težini, može vam izbaciti iz pogona na kraće ili dulje vrijeme. Pratimo stanje Nikičine ozljede. Osjeća se malo bolje i mislimo da je na dobrom putu oporavka", rekao je Moyes.

Istovremeno, Vedran Ćorluka, koji je u siječanjskom prijelaznom roku prešao iz Tottenhama u Bayer iz Leverkusena proživljava novu mladost. U prve dvije utakmice pokazao se kao veliko pojačanje njemačke momčadi, a u susretu osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone asistirao je za jedini pogodak Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čarli opet igra sjajno, a to su četiri mjeseca prije Europskog prvenstva i najbolje vijesti za izbornika Slavena Bilića.

"Sviđa mi se ambijent u Bayeru. Želim pomoći momčadi sa svojim iskustvom i volio bih se ovdje dugo zadržati", izjavio je Ćorluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Transferi godine

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo