Drama na Maksimiru: Dinamo se jedva spasio!

Dinamo je uz puno drame izborio polufinale Hrvatskog kupa na Maksimiru.

7.3.2012.
17:40
VOYO logo

Zagreb, stadion MaksimirGledatelja: 1.000 Sudac: Vlado Svilokos (Sisak) Strijelci: 0:1 Alispahić (28.), 1:1 Pivarić (83. ag.)

ISTRA: Prskalo, Sušić, Marić, Stranatić, MIlić, Anđelković, Batarelo, Belle, Pamić, Križman, Roce. Trener: Igor Pamić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić, Leko, Badelj, Rukavina, Alispahić, Kovačić, Beqiraj. Trener: Ante Čačić Istrina desetka Sandi Križman namjestio je loptu na bijelu točku, duboko udahnuo, zaletio se prema lopti, i onda je napucao prema semaforu na južnoj maksimirskoj tribini. Bio je to detonator velikoga slavlja Dinamovih igrača zbog plasmana u polufinale Kupa u kojemu ih čeka Zagreb.

Dinamu je ovo šesto polufinale Kupa zaredom, posljednji put u toj fazi natjecanja nije bio 2006. godine, jer ga je u osmini finala, u jesen 2005., izbacio Naftaš Ivanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve je moglo proći bez drame, jer je Dinamo u prvom poluvremenu stjerao Puljane u mišju rupu, nizao prigodu za prigodom, ali nije imao mirnoću u završnici. Tek je Mehmed Alispahić u 28. minuti zabio sa 20-tak metara, nakon što se lopta odbila od bloka i prevarila Istrinoga vratara.

"Da, morali smo riješiti utakmicu prije jedanaesteraca, jer smo dominirali svih 90 minuta. Vrlo sam zadovoljan igrom, imali smo brzu protok lopte, puno prilika i poluprilika", kazao je Dinamov trener Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 83. minuti mladi Pivarić je izjednačio zabivši čudan autogol ravno u svoju mrežu iako ju je mislio napucati daleko od gola, pa su momčadi pristupile izvođenju jedanaesteraca.

Bili ste dosta mirni pri izvođenju jedanaesteraca?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, pa kakav će biti onaj koji puca jedanaesterac ako vidi da sam ja nemiran", dodao je samopouzdani Čačić koji bi možda drugačije pričao da Puljani Križman i Stranatić nisu promašili penale.

Trener gostiju Igor Pamić pošteno je priznao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je bio mnogo bolji, a mi vrlo sramežljivi, bojažljivi, nikako nismo mogli parirati".

Zanimljivo da je Čačić protiv Istre zaigrao već s četvrtim stoperskim parom ovoga proljeća: u prvoj utakmici protiv Istre bili su to Vida i Šimunić, protiv Karlovca Bišćan i Tonel, protiv Osijeka Vida i Bišćan, a s Istrom Vida i Tonel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bila i Sammirova proljetna premijera, prvih 20 minuta, bez značajnijega doprinosa, dok je na tribinama završio - Tomečak. Igralo se pred tisuću gledatelja, a BBB su ovoga puta poštedjeli Kamerunca Bellea, nije bilo primitivnoga hukanja. Prve polufinalne utakmice Hrvatskog kupa igraju se 4. travnja, a sastaju se Dinamo – Zagreb i Cibalia – Osijek.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo