DRAKONSKI KAŽNJEN NAVIJAČ KOJI JE RASISTIČKI VRIJEĐAO BALOTELLIJA: / Sada mu sigurno više ništa takvo neće pasti na pamet

Image
Foto: AFP

Balotellija je kao trogodišnjaka posvojila talijanska obitelj

10.1.2020.
8:34
AFP
VOYO logo

Pet godina zabrane posjećivanja stadiona u zemljama EU-a dobio je 38-godišnji Talijan nakon što je proglašen krivim za rasističko vrijeđanje crnoputog talijanskog nogometaša Marija Balotellija u studenom, izvijestila je u petak agencija ANSA.

Igrajući za Bresciu protiv Verone Balotelli je zaprijetio je da će izaći s terena nakon što je čuo "majmunsko hukanje" s tribina tijekom drugog poluvremena u utakmici u kojoj je njegova momčad poražena s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 2025.

Čovjeka optuženog za pokretanje rasističkih povika, što je dovelo do bijesne reakcije Balotellija koji je napucao loptu u navijačku gomilu, policija je pronašla na temelju snimki CCTV-a i izjava očevidaca.

Krivcu je zabranjeno posjećivanje sportskih događaja u Europskoj uniji do 2025. godine, kao i kretanje mjestima gdje se navijači često okupljaju u danima utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen u Gani

Balotelli se ovoga mjeseca ponovo suočio s rasističkim uvredama navijača Lazija, zbog čega je rimski klub kažnjen s 20.000 eura, a policija nastoji identificirati odgovorne za incident.

Balotelli (29), koji je rođen u obitelji doseljenika iz Gane, a kao trogodišnjaka ga je posvojila talijanska obitelj, trpio je rasističko zlostavljanje navijača tijekom cijele karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo