Počeo kazneni progon Zdravka Mamića!

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325.

19.6.2013.
20:02
VOYO logo

DORH je, ne navodeći Mamićev identitet, priopćilo da se okrivljenika tereti da je 15. ožujka 2013. u Zagrebu, tijekom gostovanja u radijskoj emisiji Pozitivni petak na radiopostaji Soundset Plavi, osvrćući se na ministra znanosti, obrazovanja i sporta, iznosio tvrdnje kojima je putem radija javno poticao na mržnju usmjerenu prema ministru, istodobno iskazujući izrazitu netrpeljivost, kao i potičući mržnju prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti.

Upravo je Mamić tom prilikom verbalno napao ministra Željka Jovanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, nogometni savez... Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikad nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac", sipao je uvrede kontroverzni šerif hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je tada cijelu noć proveo u policijskom pritvoru, a dan kasnije je pušten da se brani sa slobode. Zanimljivo je da izvršni predsjednik, poznat po cirkusantskim presicama, otada nije održao niti jednu, te da je gotovo sasvim nestao iz javnog života.

Napadnuti Željko Jovanović najavio je da će zadovoljštinu potražiti na sudu, u građanskoj parnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo