DONESENA POVIJESNA ODLUKA – GIRONA ĆE 'UGOSTITI' BARCU U AMERICI: / Odabrano je mjesto i vrijeme, navijačima povrat novaca

Image
Foto: AFP

Španjolci su odlučili koja će se utakmica Primere igrati u SAD-u

4.9.2018.
18:48
AFP
VOYO logo

Španjolski prvoligaš Girona upisat će se u povijest. Naime, katalonski klub bit će prvi u povijesti španjolskog nogometa koji će 'domaću' utakmicu odigrati van Španjolske – u Sjedinjenim Američkim Državama. Girona, koja je lani izborila status prvoligaša, igrat će prvenstveni ogled sa Barcelonom u Miamiju, 27. siječnja 2019. godine.

Riječ je o odluci španjolske La Lige da proširi popularnost i brend na zapadnom tržištu, a u igri će biti i velika količina novaca. Iz Girone nisu htjeli komentirati koliko će novaca dobiti zbog toga što su pristali preseliti utakmicu sa svog stadiona u Miami, ali španjolski Sport nagađa da je riječ o čak četiri milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači će biti kompenzirani

Gironini navijači bit će također kompenzirani – ukoliko će htjeti, bit će im osigurano 1,500 besplatnih letova za Miami, sa plaćenim smještajem uz uplatu pologa koji će kasnije biti vraćen. Ukoliko to odbiju, postoji mogućnost dodjeljivanja 5,000 besplatnih karata za gostovanje protiv Barcelone na Nou Campu, a ukoliko niti s time neće biti zadovoljni, nositelji godišnje pretplate bit će refundirani u iznosu od 40% plaćene karte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo