Dok Dinamo ne prođe Malmö, ništa od himne!

Kruno Jurčić je uspio ostvarit najplodniji srpanj i kolovoz u povijesti Dinama. Deset utakmica, devet pobjeda i samo jedan remi (Neftchi), uz gol razliku od 15:0 na domaćoj sceni.

22.8.2011.
11:20
VOYO logo

Ako ćemo statistički, Jurčić je danas 14 posto bolji trener nego 2009. godine, barem na domaćoj sceni. Tada je u prvih pet kola Prve HNL imao 86-postotni učinak, a danas je maksimalan. "Podbacio" je samo u HNL-u, gdje nije dostigao Barićevu gol-razliku iz 1996. godine, 22:2.

Ipak, lovi Branka Ivankovića koji je prije četiri godine startao u prvenstvo s osam pobjeda. Kruno u sljedećem kolu dočekuje Lučko, ide Hajduku, pa mu dolazi Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov trener uspio je i ono na čemu je Vaha padao, nema nezadovoljnih igrača. Njegove rotacije igrača prolaze potpuno bezbolno, pa tako Dinamo u 10 utakmica ima već desetoricu različitih strijelaca: uz Šituma i Kovačića, zabijali su još Sammir, Tomečak, Beqiraj, Badelj, Krstanović, Rukavina, Ibanez, čak i Tonel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčić o Ligi prvaka još ne želi pričati dok priča s Malmöom i definitivno ne završi. Dinamov strateg čak nije želio aktivirati himnu Lige prvaka kao zvonjavu na mobitelu. Čuva je u melodijama još od Neftčija i čeka da sudac označi kraj utakmice u Švedskoj pa da zazvoni.

No, nije samo on na putu prema rekordu. Tu je opet i vratar Ivan Kelava, još uvijek bez primljenoga pogotka u Prvoj HNL ove sezone. Sada je na 457 minuta bez gola, a rekord je iz prošle sezone 689. Usto, Ivan napada i sjajan učinak iz Vahina doba, 22 utakmice bez primljenoga gola u Prvoj HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uopće se ne zamaram rekordima, čak i ne vodim statistiku. Zašto bih se uopće opterećivao brojkama kada nam tako dobro ide. Uvijek sam u službi momčadi i važno mi je samo da ona pobjeđuje", kazao je Kelava, koji je bio zaokupljen krstitkama dvomjesečne kćerkice Mije.

"Ovaj niz pobjeda rezultat je sjajnoga rada na pripremama. Morao nam se isplatiti uloženi trud. Međutim, tek smo na početku, najvažnije stvari tek dolaze", dodaje zagrebačka 'jedinica'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presretan je jer je napokon došao i Bilićev poziv.

"Bio sam iznenađen kad sam čuo. Velika nagrada, ali zaslužio sam je", zaključio je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Liga prvaka

Vezani članci:

arti-201108200087006 arti-201108200139006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo