Modri dobili najmlađeg kapetana u povijesti!

Dinamo je nakon izborenog plasmana u Ligu prvaka na Maksimiru u 6. kolu Prve HNL ugostio novog prvoligaša i upisao minimalnu pobjedu 1:0.

27.8.2011.
22:19
VOYO logo

Dinamo je travnjak protiv Lučkog istrčao u vrlo šarenom sastavu. Jurčić je odlučio odmoriti većinu igrača koji su igrali u utorak protiv Malmöa, pa tako nisu igrali Kelava, Badelj, Sammir i Leko. Priliku je od prve minuti dobio povratnik u modri dres, Nikola Pokrivač.

Momčad Krune Jurčića ostvarila je minimalnu pobjedu. Gosti su kapitulirali u 28. minuti, kada je Šitum zakucao loptu sa 16 metara. Igralo se po strašnoj žegi, pa je u prvom dijelu čak pozvan time-out za okrijepu igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je i gost pokazao zube pa je Fuček iskosa, iz nemoguće pozicije zatresao gredu, a potom je isto udarcem glavom učinio i Tonel. Inicijativa Modrih bila je lagana, usporena, u drugoj brzini. A to je bilo presporo čak i za dominaciju nad Lučkim i pobjedu uvjerljiviju od 1:0.

Dinamo je dobio i najmlađega kapetana u povijesti. Nakon što se u 41. minuti ozlijedio i izašao Cufre, vrpcu je preuzeo 17-godišnji Mateo Kovačić! Mlađi i od Bobana i Nike Kranjčara, najmlađih kapetan do sada! Doduše, Mateo je tek peti u hijerarhiji, iza Bišćana, Badelja, Sammira i Cufrea, ali ovaj dan će se sigurno pamtiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jose Mourinho ništa ne prepušta slučaju. Slavni je Realov trener nakon ždrijeba u Monte Carlu reagirao munjevito i u Zagreb brže-bolje poslao svoga skauta Josea Manuela Ferreiru de Moraisa!

U preostala tri susreta koji su se igrali u subotu Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedio Karlovac sa 3:0. Vodstvo je već u 9. minuti Farmaceutima donio Poljak. Na 2:0 je s bijele točke u 30. minuti povećao Benko, a uvjerljivu pobjedu potvrdio je Bušić u 53. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra je u Puli pobijedila Lokomotivu sa 2:1, dok je u slavonskom derbiju Cibalija u Vinkovcima izgubila od Osijeka 1:0.

Vezani članci:

arti-201108260112006 arti-201108260741006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo