SCENE KAKVE NE PAMTIMO / Dio navijača nakon derbija upao je u nenanade probleme: Policija na nogama, hitno reagirao i Dinamo

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Rješenje za dio navijača ipak je ubrzo pronađeno

26.2.2023.
19:02
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo je na stadionu Maksimir pred 14.000 gledatelja u susretu 23. kola SuperSport HNL-a pobijedio Hajduk s 4-0 pobjegavši najbližem pratitelju na čak 11 bodova prednosti.

Image
I ŠTO SADA? /

Hajdukovce nakon debakla na Maksimiru dočekala odluka koja im je stvorila neočekivano velike probleme

Image
I ŠTO SADA? /

Hajdukovce nakon debakla na Maksimiru dočekala odluka koja im je stvorila neočekivano velike probleme

Bio je to treći prvenstveni ogled ove dvije momčadi u aktualnoj sezoni. Prvi je završio 4-1 pobjedom Dinama u Zagrebu, a drugi u Splitu rezultatom 1-1. Ovoga puta Modri su slavili s 4-0 ostvarivši najuvjerljiviju pobjedu u derbiju od kolovoza 2016. kada su također slavili sa 4-0. Strijelci su bili Arijan Ademi (8), Martin Baturina (10) i Luka Ivanušec (38, 64).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se ovom pobjedom udaljio Hajduku na velikih 11 bodova, a hrvatski prvak ima i susret manje. Modri vode na ljestvici s 55 bodova, Bijeli imaju 44, a treći je Osijek s 35 bodova.

Nakon debakla na Maksimiru, 1500 hajdukovaca se našlo u velikom problemu, a to je kako se vratiti kući u Dalmaciju, jer je HAK objavio kako do daljnjega nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto (meteorološki uvjeti).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog većeg broja vozila koja su već isključena iz prometa na odmorištima i parking mjestima savjetujemo da se ne kreće na put na navedenoj relaciji.
U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje", objavili su iz HAK-a, pa dodali:

"U Gračacu je otvoren prihvatni centar za putnike zapele u prometu, na adresi Nikole Tesle 37, kod mosta u Gračacu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješenje za dio navijača ipak je ubrzo pronađeno.

"Po završetku utakmice gostujući navijači koji nisu iz Dalmacije kao i oni koji imaju nekoga kod koga mogu prenoćiti su ispraćeni iz kruga stadiona i užeg centra grada. Za sve ostale navijače Hajduka koji još nisu odlučili hoće li i na koji način krenuti prema Dalmaciji, GNK Dinamo je osigurao hranu i tople napitke u krugu stadiona. Policija s predstavnicima Hajduka intenzivno komunicira po pitanju stanja u prometu uz razumijevanje da se navijači žele vratiti u Dalmaciju, ali zbog vremenskih uvjeta se to nikako ne preporuča. Postupci klubova i policije prije i poslije utakmice prema navijačima, pogotovo gostujućim, su u potpunoj suprotnosti sa sportskim rivalstvom koje imamo često prilike gledati", kazao je za Danas.hr iz HNS-a Jurica Jurjević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo