DINAMU PROTIV KRASNODARA PRIJETI VELIKA OPASNOST: / 'Zbog toga će morati biti jednako dobri, ako ne i bolji od onoga u Rusiji'

Image

Uzvratnu utakmicu šesnaestine finala između zagrebačkog Dinama i ruskog Krasnodara za Net.hr najavio je Igor Pamić

25.2.2021.
11:05
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama na korak su do plasmana u osminu finala Europske lige.

Image
OVA SITUACIJA NAJBOLJE POKAZUJE KAKVA JE ATMOSFERA U DINAMU: /

'Već mi je stvorio pritisak, stavio se u ekipu...'

Image
OVA SITUACIJA NAJBOLJE POKAZUJE KAKVA JE ATMOSFERA U DINAMU: /

'Već mi je stvorio pritisak, stavio se u ekipu...'

Nakon što su u prvoj utakmici s 3:2 pobijedili Krasnodar u Rusiji, Modri se nalaze u izvrsnoj situaciji, no prolaz će morati potvrditi u uzvratu koji je na rasporedu četvrtak (21.00) na Maksimiru. Modri su čak 49 godina čekali na "europsko proljeće", a sada drugi put u posljednje tri sezone mogu i do osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Približava se velika i važna utakmica. U prvoj smo napravili odličan rezultat, ali u uzvratu moramo biti još koncentriraniji i efikasniji, još kompaktniji jer je to jedini put da potvrdimo rezultat iz prve utakmice. Osjeća se veliko samopouzdanje i vjera u svoj mogućnosti, igrači to pokazuju na terenu. Imamo dobar gard i govor tijela, imamo vjeru s pokrićem. Ova ekipa može puno, može još više", rekao je Dinamov trener Zoran Mamić na službenoj konferenciji uoči sutrašnjeg susreta.

Sve samo ne lagana utakmica

Oko te utakmice čuli smo se s proslavljenim hrvatskim trenerom i bivšim igračem Dinama Igorom Pamićem koji je istaknuo da vjeruje u prolazak hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Igor Pamić

"Neosporno je da je Dinamo u velikoj prednosti. No, sigurno ne u tolikoj koliko bismo svi mi navijači htjeli", rekao je Pamić na početku razgovora pa nastavio:

"To će biti sve ne samo lagana utakmica. Na neki način Dinamo je već prošao, ali opasnost u ovakvim utakmicama vreba sa svih strana. Vjerujem u Zokija (Mamić, trener Dinama op.a.), da će znati pripremiti utakmicu i momčad psihološki, da su igrači svjesni da ovo nije gotovo i da se mora privesti kraju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Strahovita raznovrsnost'

Pamić je zatim progovorio o opasnostima za Dinamo u uzvratu.

"Krasnodar je pokazao jednu strahovitu raznovrsnost u kreaciji u napada i u stanju su svugdje zabiti gol, dva, tri. Tako da će trebati maksimalna koncentracija, maksimalni nivo na svim razinama i Dinamo će morati biti jednako dobar, ako ne i bolji kao u Krasnodaru, da bi došao do cilja", prokomentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Napadač Dinama Bruno Petković i Krasnodarov Aleksandr Martynovich u prvoj utakmici

Berg nije ključan

Najbolji igrač Krasnodara, strijelac i asistent u prvoj utakmici, Marcus Berg, nije ni doputovao u Zagreb na uzvrat, a Pamić ne misli da će njegov izostanak olakšati posao dinamovcima.

"On se pokazao kao pravi igrač i najveća opasnost, ali bi bilo pogubno na taj način razmišljati. Krasnodar ima takve igrače u napadu da to neće biti presudno. Presudno će biti kako će Dinamo odigrati, a ja sam uvjeren da će biti na najboljem mogućem nivou i da će nas razveseliti. Rasnodar sigurno ima dobru zamjenu za Berga i ne treba se iznenaditi ako izvuku nekog 'asa iz rukava' i da imamo problema", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uravnoteženi Modri

Pamić je za kraj rekao što misli kakav Dinamo možemo očekivati večeras - ofenzivni, koji će na početku pokušati riješiti pitanje prolaska, ili povučeniji koji neće ulaziti u rizik.

"To je stvar Zorana Mamića, on će o tome odlučiti. Nemojte očekivati niti zatvoreni Dinamo ni preofenzivni. Sigurno da će 'Zoki' naći ravnotežu, da otraga budu dovoljno sigurni i da ne dopuste Krasnodaru puno šansi, a da naprijed budu opasni. Dinamo mora biti opasan, Dinamo ima svoj stil i igru koju prezentira iz tjedna u tjedan", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo