Pernica preokrenuo / Dinamu će trebati puni Maksimir: Viktoria preokretom stekla prednost za uzvrat

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo je u prvoj utakmici izgubio od Viktorije s 1:2

14.2.2019.
22:50
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Šteta, velika šteta što se Dinamo iz Češke ne vraća s boljim rezultatom od poraza 1:2 u prvoj utakmici s Viktorijom u Plzenu. Imali su Zagrepčani vodstvo na poluvremenu, dugo bili bolja momčad, no Česi su napravili preokret u drugom poluvremenu i sljedeći tjedan doći će na puni zagrebački Maksimir s golom prednosti.

Što, naravno, nije prednost koja se ne može dostići. Uostalom, dovoljna će biti Dinamu i minimalna pobjeda ne primi li pogodak, a što je jako moguće ponovi li dionice iz prve utakmice. Kao, primjerice, one s početka kada Dinamo nametnuo od početnog udarca, pritisnuo Čehe na njihovu polovicu i dobirh desetak minuta nije im dao da izađu van. Međutim, nisu Zagrepčani stvorili ozbiljniju priliku izuzev Petkovićeva snažnog šuta s 18 metara, dok su domaćini imali dva pokušaja glavom, ali izvan okvira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavnina se bitke počela voditi na sredini igrališta jer su obje momčadi dobro branile prilaze golu, a onda je u 41. minuti Dinamo "ubo". Petković je sjajno podvalio loptu za nadolazećeg Olma, a Španjolac je jednako sjajno "podbo" loptu i prebacio Kozačika. Pohvala za njega, ali i za Dinamova napadača koji je osjetio Olma iza leđa.

13 minuta, pak, trajalo je Dinamovo vodstvo. Dinamovci su, činilo se, riješili opasnost iz kaznenog prostora, ali u nastavku akcije Beauguel je centrirao s lijeve strane, a Pernica lijepim dodirom iz blizine prevario Livakovića. Gostujuća obrana morala je bolje reagirati, a domaćini su, mora se priznati, imali i malo sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oršić je u 59. opasno tukao malo izvan kaznenog prostora (pola metra pokraj vratnice) i to je 20-ak minuta bio i posljednji pokušaj hrvatskog prvaka. U posljednjih 15 minuta prvi smo put u Dinamovu dresu vidjeli Atiemwena, Bjelica, što je pohvalno, nije išao zatvarati utakmicu, međutim, to mu se obilo o glavu jer je njegova obrana još jednom kapitulirala. Ovaj puta, u 83. minuti, iz prekida, lopta je nakon udarca iz kuta stigla do druge vratnice, a tamo se stvorio Pernica i glavom u padu postigao drugi pogodak na utakmici. Ujedno i pobjednički.

Europska liga, 1/16 finala, prva utakmica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viktoria Plzen - GNK Dinamo 2:1 (0:1)

Golovi: Pernica 54', 83' - Olmo 41'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viktoria Plzen (4-2-3-1): Kozačik - Havel, Pernica, Hubnik, Kovarik - Horava, Hrošovsky - Ekpai (70. Petržela), Čermak (46. Prochazka), Kayamba - Beaugel (81. Chory)

GNK Dinamo (4-3-3): Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac - Gojak, Ademi, Olmo - Šitum (64. Moro), Petković, Oršić (76, Atiemwen)

Žuti kartoni: Hubnik, Kovarik - Stojanović, Leovac

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo