Ovo što je Dinamo uspio napraviti je tragično

Iza Dinama je još jedna neuspješna europska sezona, treća po redu.

13.12.2013.
10:35
VOYO logo

I službena stranica UEFA-e podsjeća na tragičnu statistiku Modrih i činjenicu da već 20 utakmica u skupinama europskih natjecanja ne znaju za pobjedu. Posljednji su put teren uzdignutih ruku napustili sada već davne 2010. godine na čelu s Vahidom Halilhodžićem, kad su pobijedili Club Brugge 2:0.

U nizu od 20 utakmica bez pobjede, dinamovci su samo dva puta uspjeli izvući neriješen rezultat, a gol-razlika im je 7-51.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon posljednjeg poraza, koji je u Maksimiru gledalo oko tri tisuće navijača unatoč popularnim cijenama ulaznica od pet, 10 i 15 kuna, i mlađi Mamić je 'otvorio oči.

"Sigurno da je bilo svega, od čestih promjena trenera, nediscipline u igri i još nekih stvari, a u Europi se sve kažnjava. Igrači Ludogoreca su prvi put ozbiljnije došli na našu polovicu i zabili gol, da u nastavku do 75. minute nisu uopće bili opasni i opet zabiju gol. To nam se događalo više puta, tako da to jednostavno ne može biti stvar sreće nego igračke nediscipline i neodgovornosti", kazao je Mamić, koji može samo plakati nad podatkom da su proljeće u Europi dočekali 'europski velikani' poput Ludogoreca, Esbjerga, Maribora, Slovana...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo bi poželjno da se Dinamovo vodstvo sjeti i da klubovi prvenstveno postoje zbog sportskih uspjeha i navijača (osvajanja domaćih natjecanja malo koga još vesele), a tek onda zbog prodaje igrača kako bi 'preživio' i 'nahranio' svoje zaposlenike.

Nakon najava europskog proljeća u Maksimiru, koja su se raspršila i završila novim razočaranjem, navijači iz udruge Zajedno za Dinamo čelnicima hrvatskog prvaka poslali su poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala upravi na nezaboravnoj europskoj jeseni! Možda smo bili previše agresivni dosad pozivajući od članova nikad izabranu upravu našeg Dinama da više ode iz našeg kluba i da se više nikad ne vrati. Možda na fin način prihvate zahtjeve navijača i članova kluba pa pjesma za njih! :)"

//www.youtube.com/embed/khznWuH3VTs

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo