SUSJEDI SE RASPISALI / Dinamovac razočarao BiH: 'Izgubili smo dragulja; razvijamo igrače za druge reprezentacije'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vijest o Sučićevoj promjeni nogometnog državljanstva odjeknula je i u susjedstvu

8.3.2024.
19:43
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Veznjak Dinama Petar Sučić odlučio je promijeniti reprezentaciju i u budućnosti će igrati za Hrvatsku.

Image
PROMJENA DRŽAVLJANSTVA /

Sučić objasnio zašto se odlučio za Hrvatsku: 'Odluka nije bila laka'

Image
PROMJENA DRŽAVLJANSTVA /

Sučić objasnio zašto se odlučio za Hrvatsku: 'Odluka nije bila laka'

"Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina. Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio nogometni razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju", objasnio je Sučić odluku zašto više neće igrati za reprezentaciju BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez pripremio je potrebnu dokumentaciju za promjenu Sučićevog nogometnog državljanstva te će je dostaviti Fifi na odobrenje. Po završetku postupka, u slučaju pozitivnog raspleta, Sučić bi imao pravo odjenuti hrvatski dres.

Vijest o Sučićevoj promjeni nogometnog državljanstva odjeknula je i u susjedstvu pa tako Oslobođenje.ba piše: 'BiH je izgubila još jednog dragulja', a Avaz.ba ističe: 'BiH izgubila velikog bisera: Uspoređuju ga s Brozovićem, a odlučio je igrati za Hrvatsku.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O gubitku Sučića progovorio je izbornik mlade reprezentacije BiH Igor Janković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sučić me je zvao i rekao da je, u razgovoru s obitelji, odlučio ubuduće nastupati za Hrvatsku. Rekao mi je da se želio javiti samo meni, dok će se Savez o svemu oglasiti službeno. Zahvalio mi se jer sam mnogo utjecao na njegovu karijeru, čak i dok je bio rezerva, njegova karijera je rasla, pružao sam mu šansu i zbog toga mi se želio zahvaliti na svemu, ali je tražio i da razumijemo njegovu odluku", rekao je Janković za Mondo.ba pa dodao:

"Pogledajte kako je raditi meni kao izborniku, koji jednu momčad uigrava u prijateljskim utakmicama, a neka potpuna druga nastupa u kvalifikacijama. O kakvim rezultatima da pričamo? Razvijamo igrače za druge reprezentacije, dva ključna igrača su promijenila dres, dok je Bašić otišao u A reprezentaciju. Igramo sa dvije-tri godine mlađom reprezentacijom i teško je napraviti rezultat kad nam svako malo igrači odlaze."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sučić je rođen u Livnu, a imao je 16 nastupa za U-19 reprezentaciju, te osam za U-21 reprezentaciju BiH.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo