NAMJEŠTALJKA ILI...?

DINAMOVA BLAMAŽA O KOJOJ JE PRIČAO CIJELI SVIJET: ‘Istina, namignuo sam mu, ali bilo je to slučajno’

Večerašnja utamica između Dinama i Lyona u petom kolu Lige prvaka još jednom je prizvala u sjećanje kontroverzan okršaj istih suparnika prije pet godina, također na Maksimiru.

Lyon je tada u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka slavio s nevjerojatnih 7-1 i to u vrlo čudnim okolnostima. Dinamo je poveo pogotkom Matea Kovačića, gosti su do poluvremena izjednačili na 1-1, a onda u nastavku utrpali šest komada u mrežu zagrebačke momčadi. Činjenica da je Lyon zabio taman koliko mu je trebalo da na ljestvici bude ispred Ajaxa i prođe dalje, mnogima je bila sumnjiva, a i tadašnji trener Modrih Krunoslav Jurčić nedavno je priznao da je “bilo svega” u toj utakmici.

DINAMOVA SRAMOTA KOJA I DANAS BUDI SUMNJU: ‘Bilo je tu svega…’

‘Ni bratu ne bih pustio’

Domagoj Vida, ipak, odbacuje sve priče o eventualnim mutnim radnjama i puštanju Lyonu. Upravo je tadašnji Dinamov stoper bio u središtu pažnje jer je u 65. minuti , nakon što je Lisandro Lopez zabio peti gol za Lyon, namignuo Bafetimbiju Gomisu koji je otišao po loptu u mrežu. Mnogi su to protumačili kao jasan znak da je utakmica namještena, a posebno su bijesni bili u Ajaxu koji je, zahvaljujući maksimirskom rezultatu, ostao bez drugog kruga.

“Namignuo sam mu, ali to je, naravno, bilo slučajno. Svi koji me poznaju znaju da ne bih pustio ni bratu. A kamoli da puštam Gomisu i Lyonu. Nije bilo govora o tome. Uostalom, digla se buka ni zbog čega. Da je nešto bilo sumnjivo, valjda bismo na kraju snosili sankcije”, objasnio je Vida u razgovoru za 24 sata.

Povratak na Net.hr