'DINAMO SE SPUSTIO NA RAZINU AMATERA': /

Dejan Lovren prokomentirao bivši klub i svoj status u reprezentaciji

Image

Davno je Dejan Lovren napustio svlačionicu zagrebačkog Dinama, preciznije u siječnju 2010. kada je ostvario transfer u Lyon da bi potom preko Southamptona stigao 2014.

11.12.2016.
16:18
VOYO logo

Za Sportske novostiLovren je prokomentirao neuspjeh godina najuspješnije hrvatske momčadi u Ligi prvaka u kojoj je Dinamo ostao bez postignutog gola i osvojenog boda u šest odigranih utakmica.

Dinamu nedostaje samopouzdanja

"Moram biti iskren i kazati da sam razočaran. Dinamo nije osvojio niti jedan bod, nije zabio niti jedan gol... Ne volim takve negativne priče, jer se radi o mom Dinamu, mom klubu. Pa mi nije lako kad vidim da se tako spusti na razinu nekih amatera. Čini mi se da Dinamovoj momčadi nedostaje samopouzdanja. Kada igraju u skupinama Lige prvaka kao da ne vjeruju u sebe, kao da se unaprijed pomire s tim da će biti poraženi. Ima Dinamo igrača koji nastupaju u hrvatskoj reprezentaciji, ima onih koji igraju u reprezentacijama drugih zemalja, dakle, na vrhunskoj razini. Prema tome, nije to momčad za nula bodova i nula golova. Neshvatljivo mi je da tako brzo posustaju. Da su barem uzeli neki bod, dali neki gol...", kaže Lovren koji ovako pojašnjava što se događa u glavama Dinamovih nogometaša:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Znate, kad jednom izgubiš samopouzdanje u tom natjecanju, a Dinamo ga je prijašnjih godina gubio, teško se vratiti. Nadalje, treba vas nekad i sreća pomaziti, neke stvari se poklopiti. Naravno, moram kazati da je Dinamo zaista imao jako tešku skupinu. Da je bio u toj skupini s Juventusom, Sevillom i Lyonom, moj Liverpool bi se do kraja borio za prolazak. Tu treba biti posve realan. Ipak, moraš se boriti, ponekad nešto napraviti."

Razgovor je potom preseljen na hrvatsku nogometnu reprezentaciju za koju Lovren kaže da je imala uspješnu 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješna godina za Vatrene

"Hrvatska je doživjela samo onaj jedan poraz od Portugala na Euru, od kasnijeg prvaka Europe, i to u produžetku. Nakon toga odlično smo krenuli u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, prvi smo u skupini. To je najbitnije. Sada se moramo koncentrirati za dalje, kako bismo se otisnuli na Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje nam je mjesto."

Budući da je malo u kadru reprezentativaca, a malo izvan njega, logično je bilo pitanje hoće li i on sam biti dio izabrane vrste.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Ha, ha, bogme bih se i ja volio vidjeti u sastavu... Ma, šalu na stranu. Najbitnije je da reprezentacija pobjeđuje, bez obzira tko je u sastavu, a tko na klupi. Bitno je da u reprezentaciji vlada sjajna atmosfera, da su reprezentativci zadovoljni, makar je to ponekad teško. Kada sam ja u pitanju borit ću se da igrama u klubu izborim pozivnicu za nastavak kvalifikacija. Želim zaslužiti poziv, a naravno najvažnije će biti da sam zdrav. Jedva čekam taj nastavak kvalifikacija za SP i utakmicu s Ukrajinom", zaključio je Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo