Dinamo s lakoćom u gostima pobijedio Zagreb

Dinamo je u 29., pretposljednjem kolu prvenstva u Kranjčevićevoj ulici svladao gradskog rivala Zagreb 3:0.

5.5.2012.
21:14
VOYO logo

Bio je to, kao i mnogo puta dosad, derbi samo po geografskim mjerilima.

Dinamo je poveo u 18. minuti susreta iz penala kojeg je skrivio Oršulić srušivši Beqiraja. Sam Beqiraj je i iskoristio najstrožu kaznu te hrvatskog prvaka doveo u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri su prednost povećali u 53. minuti. Ibanez je prošao po lijevoj strani, uputio idealan centaršut pred vrata, a Beqiraj je zakucao loptu u mrežu s pet metara.

U 70. minuti sudac Matoc je dosudio penal za domaćina nakon što je Tonel srušio Jurendića i dobio žuti karton, no Kelava je obranio udarac Štroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogao je Zagreb smanjiti i u 81. minuti kada je Pavlović glavom već svladao Dinamovog vratara Kelavu, ali lopta je odsjela na vratnici.

Dinamo je pobjedu zaključio u posljednjoj minuti utakmice. Bila je to kontra Modrih, Leko je proslijedio loptu do Calella, a Argentinac zabio treći gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teže od očekivanog, Split je u svom Parku mladeži pobijedio kandidata za ispadanje zaprešićki Inter. Na kraju je bilo 1:0 za crvene, a pogodak vrijedan tri boda, ali i nastavka utrke za mjestom u europskom natjecanju Splitu je donio Mirko Hrgović golom u 82. minuti. Inter je mogao izjednačiti u samom finišu utakmice, kad je Oršić zaobišao vratara domaćih, uputio loptu prema praznoj mreži, no onda se odnekud stvorio Glumac i izbacio loptu s gol-crte! Istra je, pak, lakše od očekivanog upisala tri boda protiv Cibalije. U Puli je bilo 3:0, a pogotke su postigli Križman (u 30. i 64. minuti) te Prelčec u 83. S ovim bodovima, Istra je i definitivno prebrinula sve brige oko ostanka uoči posljednjeg kola koje se igra sljedećeg vikenda.

U Stanovima je Karlovac, već odavno novi drugoligaš, iznenađujuće uzeo bod domaćem Zadru odigravši 2:2. Mogli su gosti i do punog plijena. U 62. minuti još uvijek su imali vodstvo 2:0, pogocima Sopčića iz 15. i Vrnoge iz 42. minute, a onda je Rašo s dva gola u samo šest minuta (63. i 69.) donio Zadru bod. Remi je bio i na Šubićevcu. Domaći Šibenik poveo je preko Vrcića u 70. minuti, a finalistima Kupa Osijeku bod je golom u 84. minuti osigurao Perošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik - Osijek 1:1 Zadar - Karlovac 2:2 Istra - Cibalia 3:0 Zagreb - Dinamo 0:3 Split - Inter 1:0 Varteks - Hajduk (0:3 bez borbe) Lokomotiva - Lučko 2:2 (petak) Rijeka - Slaven Belupo (nedjelja)

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo