DINAMO USPIO IZVUĆI REMI: / Fantastični Marko Rog spasio Modre domaćeg poraza od Red Bull Salzburga

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U prvom susretu play-off runde kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pred 15,000 gledatelja odigrao 1-1 protiv Salzburga.

16.8.2016.
22:19
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

DINAMO - RED BULL SALZBURG 1:1

DINAMO: Eduardo; Stojanović, Sigali, Benković, Matel; Jonas, Knežević, Antolić; Fernandes, Rog, Soudani

SALZBURG: Walke; Schwegler, Ćaleta-Car, Hinteregger, Ulmer; Berisha, Bernardo, Laimer, Lazaro; Wanderson, Soriano

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Lazaro (59'), 1-1 Rog (76')

Hrvatsko - austrijski dvoboj za dva mjesta u Ligi prvaka prvi dio imao je na Maksimiru. U njemu je Dinamo tijekom čitavog susreta bio bolja momčad, ali tu svoju dominaciju nije uspio okruniti pogotkom. Barem ne do 76. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli u 59. minuti golom Valentina Lazara, a izjednačio je Marko Rog u 76. minuti iz jedanaesterca kojeg je sam izborio i tako spasio Modre poraza. Što se tiče gola gostiju, bio je to jedan od onih golova europskih gostiju kakvih su se navijači Dinama nagledali na Maksimiru.

Austrijski pogodak velik kao kuća

Igrači domaćih gledali su kako im suparnici poentiraju lakše nego na treningu, Wanderson je ubacio s desne strane, a Lazaro se pred golom neometan bacio i zabio gol za Salzburg, gol velik kao kuća. Bio je to već peti međusobni susret ova dva kluba, a Dinamo još uvijek nema niti jednu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Red Bull Salzburg već dva puta izbacio Dinamo

Austrijanci su u sezoni 2009/10. izbacili Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka. U prvom susretu Dinamo je na gostovanju u Salzburgu odigrao 1-1, međutim u Zagrebu je izgubio 1-2. Pobjednički gol za Salzburg postigao je Robin Nelisse u 84. minuti.

Prije dvije godine Dinamo i Salzburg su igrali u istoj skupini Europske lige. Austrijanci su uvjerljivo dobili obje utakmice. U Salzburgu je bilo 4-2, s tim da je Dinamo oba gola zabio u posljednjih deset minuta utakmice, a na Maksimiru su gosti slavili s uvjerljivih 5-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko 'modri' pobijede austrijskog suparnika, četvrti put u posljednjih šest sezona izborit će nastup u nekoj od skupina Lige prvaka (2011/12., 2012/13., 2015/16.), a ukoliko izgube europsku jesen će igrati u nekoj od skupina Europske lige. Bit će to 10. sezona zaredom kako će Dinamo igrati u grupnoj fazi eurokupova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

TRIBINE SU SE TRESLE: Ovako je to izgledalo u utorak navečer na Maksimiru

Image

TRIBINE SU SE TRESLE: Ovako je to izgledalo u utorak navečer na Maksimiru

Uzvratni susret je 24. kolovoza u Salzburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steaua – Manchester City 0-5 (Silva 13, Aguero 41, 78, 89 Nolito 49) Ajax – Rostov 1-1 (Klassen 38-11m / Noboa 13) Young Boys – Borussia Moen. 1-3 (Sulejmani 56 / Raffael 11, 69, Hahn 67) FC Kopehagen – APOEL 1-0 (Pavlović 43)

U srijedu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celtic (Ško) – Hapoel Beer Sheva (Izr) Porto (Por) – Roma (Ita) Villarreal (Špa) – Monaco (Fra) Dundalk (Irs) – Legia Varšava (Polj) Ludogorec (Bug) – Viktoria Plzen (Češ)

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo