VIDEO: / Najveće zvijezde ponovno stižu na Maksimir!

Image

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su nastup u skupini Lige prvaka i drugu uzastopnu sezonu. Nakon 2:1 na Maksimiru, Dinamo je slavio i kod Maribora s 1:0.

28.8.2012.
22:55
VOYO logo

Na ispunjenom Ljudskom vrtu u Mariboru Dinamo je pogotkom Portugalca Tonela slavio s minimalnih 1:0, te s ukupnim rezultatom 3:1 prošao u bubanj 32 momčadi koje će biti podijeljene u osam skupina po četiri, te se boriti za toliko željeno europsko proljeće.

Dinamo je od početka susreta pokazao da se nije došao braniti u Mariboru. Pritiskao je od početka i pokušao stići do pogotka koji bi ga doveo na prag raja, prije svega financijskog. Dinamo će uprihodit minimalno 8.6 milijuna eura od ulaska u Ligu prvaka, a na će se dodati i bonusi za pobjedu (milijun eura) odnosno remi (0.5 milijuna eura) u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini pogodak na utakmici gledatelji su vidjeli u 12. minuti kada je Portugalac Tonel, nakon izvedenog kornera s lijeve strane napada od strane Sammira, pokušaj Duje Čopa pospremio u mrežu.

Maribor je do kraja susreta pokušavao sve kako bi došao barem do izjednačenja, ali obrana Dinama je izdržala. Recimo i za kraj da je Dinamo bio konkretniji što se napadačkih akcija tiče. Pucali su nogometaši trenera Ante Čačića prema mariborskim vratima čak 16 puta, od čega je jedna lopta odsjela u mreži, a jedna na okviru gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maribor je zaprijetio dvostruko manje puta (8). Spomenimo i da je Maribor kraj utakmice dočekao s igračem manje, nakon što je u 85. Arghus zaradio crveni karton. Mariboru za utjehu ostaje igranje u Europa ligi, dok Dinamo kreće po iskupljenje za prošlu sezonu u Ligi prvaka, kada je upisao svih šest poraza u skupini.

Panathinaikos - Malaga 0:0, ukupno 0:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hapoel KS - BATE 1:1 (Lencse 67 / Pavlov 90+4), ukupno 1:3

Anderlecht - AEL Limassol 2:0 (Mbokani 81, Jakovenko 89), ukupno 3:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo