OZBILJNA MOMČAD / Modri u 3. pretkolu idu na rivala koji ih je pregazio zadnji put: Poznato kad i gdje se igra prva utakmica

Image

Do prolaska u play-off natjecanja momčad će voditi Ante Čačić koji je već vodio momčad 2012. godine u prvom susretu ova dva kluba

27.7.2022.
9:45
VOYO logo

Zagrebački Dinamo je pobjedom u Skoplju protiv Škupija na stadionu Toše Proeskog izborio plasman u treće pretkolo Lige Prvaka. Jedini strijelac na susretu bio je Ademi, a proigrao ga je Menalo koji je ulaskom s klupe donio potrebnu energiju i promjenio zbivanja na travnjaku.

Image
Minimalna pobjeda /

Dinamo preživio nezgodni Škupi: Kapetan Ademi vodi Modre u treće pretkolo za Ligu prvaka!

Image
Minimalna pobjeda /

Dinamo preživio nezgodni Škupi: Kapetan Ademi vodi Modre u treće pretkolo za Ligu prvaka!

Na sljedećoj stepenici na putu do Lige prvaka plavi će odmjeriti snage s bugarskim prvakom Ludogorecom. To je iznimno neugodan protivnik koji je morao proći dva pretkola da bi došao do susreta s Dinamom. Prvo su izbacili crnogorskog prvaka Sutjesku iz Nikšića, da bi potom stradao irski Shamrock Rovers nakon što su već u prvom dvoboju imali prednost od čak tri pogotka. Sigurno da će ovaj neuvjerljivi Dinamo morati odigrati dosta bolje ukoliko želi izboriti play-off najelitnijeg europskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije devet godina Ludogorec napunio mrežu Modrih

Ludogorec bi se mogao usporediti s Dinamom. Godinama dominira u bugarskom nogometu te su osvojili 11 naslova prvaka države u nizu, nakon što su izborili promociju u najviši rang odmah su zauzeli prvo mjesto i pokrenuli veliki dominaciju koja traje i danas. Klupske vitrine su dodatno napunili s osvajanjem dva kupa i pet super kupova.

Dinamo se već susreo s Ludogorecom, Modri imaju jednu pobjedu i remi u kvalifikacijama za Ligi prvaka 2012. godine kada je Dinamu Domagoj Vida pogotkom u 97. minuti donio prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo godinu dana kasnije Bugari su u skupini Europske lige naplatili Zagrepčanima dug. Završili su prvi, a Dinamo posljednji u grupi sa samo jednim osvojenim bodom. Ludogorec je Dinamu nanio dva poraza od kojih je osobito težak bio onaj u Bugarskoj gdje je domaćin slavio s 3:0.

Ludogorec je po Transfermarktu procjenjen na 30 milijuna eura, njihov najvrijednije pojedinac je Kiril Despodov kojemu je cijena 3,5 milijuna. Dinamo je s druge strane procjenjen na 100 milijuna, a najviše vrijedi Luka Ivanušec kojemu cijena dosegla 12,5 milijuna eura. Do prolaska u play-off natjecanja momčad će voditi Ante Čačić koji je već vodio momčad 2012. godine u prvom susretu ova dva kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica trećeg pretkola će se odigrati u Razgradu 2. kolovoza u 19 sati dok je uzvrat dogovoren tjedan dana kasnije u Zagrebu 9.kolovoza također s početkom u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo