DINAMO KORAK DO LIGE PRVAKA: / Marko Rog iz slobodnjaka sredio Gruzijce i odveo Modre u play-off!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nogometaše zagrebačkog Dinama još samo jedan korak dijeli od plasmana u grupnu fazu Lige prvaka. U uzvratnoj utakmici 3.

2.8.2016.
21:00
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

DINAMO TBILISI - DINAMO ZAGREB 0-1

DINAMO TBILISI: Scribe - Lobžanidze, Amisluašvili, Rene Santos, Špičić - Jigaur, Parunašvili - Čanturišvili, Coureur, Papunašvili - Dvališvili

DINAMO ZAGREB: Eduardo - Stojanović, Schildenfeld, Sigali, Sosa - Benković, Antolić, Jonas - Soudani, Rog, Fernandes

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 0-1 Rog (8)

S obzirom na veliku prednost iz Zagreba (2-0), trener hrvatskog prvaka Zlatko Kranjčar odlučio se za oprezniju varijantu u uzvratu. Junak prve utakmice Ante Ćorić tako je ostao na klupi, a stoper Filip Benković je zauzeo mjesto u veznom redu. Nije bilo ni klasične špice u napadu Modrih, a na zagrijavanju je i Josip Pivarić shvatio da ne može, pa ga je u posljednji trenutak u startnoj postavi zamijenio Borna Sosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rog uz dozu sreće

Ako su se Gruzijci i nadali velikom preokretu, već u osmoj minuti su doživjeli hladan tuš. Marko Rog je gađao iz slobodnog udarca s 22, 23 metra, a lopta se odbila od živog zida, pa od stative i ušla u gol Scribea. S velikom prednošću u džepu zagrebački Dinamo nije htio više ništa riskirati, zaigrao je vrlo oprezno i mirno čuvao vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su preuzeli inicijativu, a već u 13. minuti je odličnu priliku imao Rene Santos koji je iz blizine glavom, ali je odlično reagirao Eduardo i spasio Zagrepčane. U 24. minuti nova dobra šansa za Dinamo Tbilisi: pucao je Jambul Jigauri, ali otišla je lopta pored gola. Giorgi Papunašvili je, pak, u nekoliko navrata pucao iz velikih udaljenosti, ali nije to bilo posebno opasno.

Ždrijeb u petak

Nastavak utakmice je ponudio vrlo malo. Domaći su se brzo pomirili s činjenicom da ne mogu do senzacionalnog preokreta i utakmica je ušla u mirne vode. Kranjčarova momčad je rutinski čuvala prednost, vrijedi istaknuti tek solidan pokušaj Benkovića iz slobodnog udarca s 25 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je na ovaj način izborio završno pretkolo Lige prvaka, a ždrijeb će se održati u petak u Nyonu. Ujedno su Modri na ovaj način osigurali jesen u Europi jer ako i ispadnu u play-offu Lige prvaka, automatski će se plasirati u grupnu fazu Europske lige.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo